Noutati :

Oamenii de afaceri din Timis, mai bine informati, dupa un nou seminar organizat de CCIAT si ITM

15 martie, 2017 - 02:44 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Oamenii de afaceri din Timis au participat la un nou seminar organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. De aceasta data, evenimentul a fost organizat in colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Munca, astfel ca angajatorii au primit toate informatiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in mod legal.

„Este vorba despre un seminar legat de Codul Muncii, sunt foarte multe persoane interesate de acest seminar si participa si specialisti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca. De la inceputul anului am primit la sediul Camerei de Comert foarte multe adrese prin care se solicita acest eveniment pentru ca, indiferent daca există noutati sau nu, neclaritati exista intotdeauna si atunci specialistii au venit sa dea lamuriri si explicati firmelor interesate”, a declarat Florica Chirita, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, unele dintre cele mai arzatoare probleme cu care se confrunta angajatorii sunt legate de migratia personalului, dar si de formele de angajare.

„Ne bucuram ca ITM Timis este prezent la aceasta intalnire de lucru cu mediul de afaceri din judetul Timis. Desigur, vom clarifica multe probleme cu care se confrunta oamenii de afaceri, multe neajunsuri. In materie de legislatie nu sunt modificari, dar vrem sa anuntam oamenii ca obiectivul principal al ITM pentru anul 2017 este depistarea persoanelor care lucreaza fara forme legale de angajare si, desigur, sa tragem un semnal serios de alarma in ceea ce priveste respectarea normelor de securitate si sanatate in munca, pentru ca anul trecut am avut foarte multe accidente de munca mortale si vom discuta care sunt masurile pe care agentii economici trebuie sa le ia. Angajatorii vin si ei catre noi cu problemele cu care se confrunta, in special ne sesizeaza problemele de fluctuatie a personalului cu care se confrunta. Ne pleaca aproape 12.000 de angajati in fiecare luna. O buna parte dintre ei pleaca in strainatate, o alta parte nu vrea sa lucreze si prefera sa stea acasa. Vom discuta cu angajatorii modul de abordare a acestei probleme si rolul serviciului de Resurse Umane”, a spus directorul ITM, Pavel Kasai.

Seria seminariilor dedicate oamenilor de afaceri organizate de CCIAT va continua si in perioada urmatoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...