Noutati :

Oamenii de afaceri din Timis, mai bine informati! CCIAT organizeaza noi seminarii

2 martie, 2016 - 01:58 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Oamenii de afaceri din Timis sunt invitati din nou la seminarii-dezbatere, de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Saptamana aceasta, firmele din judet vor putea afla care sunt cele mai noi reglementari de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timis, dar si de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Un prim seminar va avea loc joi, in 3 martie, de la ora 10, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT. Aici, agentii economici vor primi informatii legate de modificarile aduse Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala si vor primi lamuriri in domeniul TVA, cu privire la impozitul pe profit si cu venit, dar si cu privire la contributiile sociale.

„Acest seminar face parte dintr-o actiune mai ampla pe care o are ANAF la nivel national, de a veni si de a ne asuma un rol activ si bineinteles de a veni in intampinarea contribuabililor, pentru a le explica si lamuri toate modificarile care s-au produs in legislatia fiscala, iar unde este cazul chiar de a le da solutii la anumite spete pe care ei le intampina in activitatea comerciala. Eu sper sa fie un seminar foarte util, mai ales ca se estimeaza peste 200 de firme participante, iar la sfarsitul zilei de maine si noi si dansii sa spunem ca am mai făcut un pas intre a inchega si a da Fisc-ului o fata mai umana decat cea pe care o avem astazi”, spune Lucian Heius, directorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice.

Vineri, in 4 martie, agricultorii din judet sunt cei care vor putea sa puna intrebari reprezentantilor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Seminarul se va desfasura intre orele 9 si 13, la Centrul Regional de Afaceri.

„Este un eveniment la care asteptam un numar consistent de fermieri, de obicei avem un public care este foarte prezent la intalnirile APIA, pentru ca de 10 ani de zile prin APIA se aloca finantari atat de la bugetul Uniunii Europene, cat si de la bugetul national si consideram ca este o tema importanta pentru ca ea priveste poate una dintre cele mai importante ramuri ale judetului nostru, agricultura”, a declarat Florin Faur, directorul APIA Timis.

Si pentru ca interesul firmelor din Timis pentru astfel de intalniri cu factorii de decizie din judet este tot mai crescut, reprezentantii CCIAT vin in sprijinul lor cu un nou serviciu.

„Datorita faptului ca mediul de afaceri trebuie sa se informeze ducandu-se de la o institutie la alta, pentru ca am avut cele doua seminarii saptamanile trecute, avem initiativa de a infiinta un birou unic, nu este vorba despre biroul unic care a functionat odata la Registrul Comertului de pe langa Camera de Comert, este vorba despre un birou unic, unde specialisti de la institutiile deconcentrate vor veni la sediul CCIAT, o data pe saptamana, timp de 4 ore, si vor putea da informatii primare firmelor interesate”, a declarat Florica Chirita, directorul CCIAT.

Participarea firmelor este gratuita pe baza invitatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...