Noutati :

Oamenii de afaceri din Timis, fata in fata cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti, la CCIAT

30 martie, 2017 - 04:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intalnire importanta pentru oamenii de afaceri din Timis, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Acestia au avut ocazia sa stea fata in fata cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti si au putut sa afle mai multe despre modalitatile in care ar putea lega parteneriate de afaceri cu omologii lor din Rusia.

„Am discutat atat cu prefectul judetului, presedintele Consiliului Judetean si cu primarul, dar si cu reprezentantii Camerei de Comert asupra perspectivelor dezvoltarii relatiilor economice. In aceasta directie, la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie este planificata participarea unei delegatii de oameni de afaceri din Timis la forumurile de afaceri de la Moscova si la Sankt Petersburg. Suntem siguri ca vom reusi stabilirea unor relatii pozitive in domeniul afacerilor. Daca totul va decurge cum trebuie, cu siguranta vor aparea alte posibilitati de colaborare si o noua vizita la Timisoara”, a declarat ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valery Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti s-a aflat pentru prima data la Timisoara, de cand a preluat aceasta functie, iar Camera de Comert din Timis este prima institutie de acest gen vizitata. Iar in cadrul intalnirii, acestea le-a raspuns la intrebari reprezentantilor mediului de afaceri.

„A fost prima vizita pe care domnul ambasador a facut-o la o camera de comert. Intalnirea cu mediul de afaceri a fost una pozitiva, din punctul nostru de vedere, pentru ca au fost intrebari si daca timpul permitea, sigur se mai prelungea o ora, doua. (…) Ne bucuram ca domnul ambasador a inteles ca la Camera de Comert din Timis nu se fac doar vizite protocolare, cu o strangere de mana sau o poza, ci inseamna o agenda de lucru. In urma discutiilor noastre s-a nascut ideea misiunii economice la Moscova si Sankt Peterburg, unde vor participa si reprezentantii ambasadei, iar noi cu o delegatie de 14 firme din Timis. Dumnealui a promis ca va face tot ce ii sta in putinta ca acolo sa gasim firme care sunt interesate sa vina si in Romania sa investeasca”, a spus directorul general al CCIAT, Florica Chirita.

In Timis, la sfarsitul anului 2016 erau inregistrare la Oficiul Registrului Comertului 7 firme cu asociati din Federatia Rusa, iar capitalul social subscris al acestora este de peste 16 mii de euro. Reprezentantii Camerei de Comert spera ca numarul acestor investitii in Timis va creste, odaca cu vizita oamenilor de afaceri din judet la forumurile economice din Rusia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...