Noutati :

Oamenii de afaceri banateni vor o structura aeroportuara la Timisoara: gara, autogara si aeroportul in acelasi loc si toate in subordinea autoritatilor locale!

22 noiembrie, 2012 - 01:31 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Centrul Aroportuar Timisoara prinde contur: oamenii de afaceri se aliaza pentru a reusi sa treaca Aeroportul Timisoara de la Ministerul Transporturilor la autoritatile locale si judetene.

Cluburile Rotary si Lions din Timisoara, sprijinite de importanti oameni de afaceri locali, doresc sa reuseasca transferul Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a autoritatilor locale si judetene. Astfel, sustin acestia, se poate demara crearea Centrului Aeroportuar Timisoara, un spatiu care conduce la modernizarea, dezvoltarea si dinamizarea fluxului de calatori din vestul tarii.

In prezent, Aeorportul International Timisoara este singurul aeroport din tara care este controlat exclusiv de catre autoritatile guvernamentale, iar pe acest fond nu beneficiaza de sprijinul local precum aeroporturile din Cluj-Napoca sau Craiova, care s-au dezvoltat enorm in ultimii ani. Dobandirea calitatii de actionari reprezinta o garantie a atragerii surselor de finantare europene, prin depunerea de proiecte, direct, de catre institutiile implicate in actionariat, avand in vedere asigurarea co-finantarii obligatorii in aceste programe”, a spus Ioan Coriolan Garboni, managerul Filarmonicii Timisorene si unul dintre initiatorii acestui demers.

El sustine ca Aeroportul International Timisoara (AIT) ar avea posibilitatea sa transmita o parte din actiunile detinute de statul roman catre autoritatile judetene si locale din vestul tarii: Consiliile Judetene Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, „dar este posibil ca in scurt timp sa vorbim despre Consiliul sau Prefectura Regiunii Banat. Pentru AIT, acest proces de regionalizare ar insemna o oportunitate”, a adaugat Ioan Garboni.

Gheorghe Cocean, directorul general al companiei ELBA Timisoara, sustine si el implicarea comunitatii locale in transferul de actiuni dinspre stat spre autoritatile locale si spune ca este important ca si oamenii politici sa se aseze la aceeasi masa si sa discute toate posibilitatile care pot conduce la infiintarea Cntrului Aeroportuar Timisoara intrucat de avantajele realizarii acestuia vor beneficia toate cele patru judete din vestul tarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Coriolane, peste ceva timp parca te vad ca te sucesti iarasi si-l susţii pe Robu directorul aeroportului! 😀
    Prietenii stiu despre ce e vorba…

  2. rau am ajuns…un director de filarmonica sa isi dea cu parerea despre aeroport. vezi-ti tu de filarmonoca ta si lasa tu aeroportul ca se vede ca nu sti. si cel de la constanta apartine de ministerul transporturilor!