Oamenii care salveaza casele de poveste ale Banatului. Minunea facuta de sute de voluntari in aceste zile la Racovita, in Timis. Video

TIMISOARA. Sute de voluntari din toate colturile tarii sunt in acest sfarsit de saptamana la Racovita, in judetul Timis. Timp de 3 zile, muncesc de zor sa renoveze, sa repare, sa zugraveasca, iar la final, 30 de case isi vor recapata culoarea si farmecul de odinioara.

Color the Village/Coloreaza Satul este proiectul ambitios al Asociatiei Acasa in Banat, aflat acum la cea de-a doua editie. Daca la prima editie, din 2019, cele 30 de case renovate au fost in comuna Eftimie Murgu (judetul Caras Severin) satul morilor de apa, anul acesta, voluntarii intervin la Racovita, in Timis.

Proprietarii caselor sunt batrani ori familii cu venituri mici care nu si-ar fi permis sa-si renoveze locuintele.

VIDEO: George Stefanita

Localitatea Racovita din judetul Timis a fost aleasa de asociatia Acasa in Banat, deoarece aici se mai pastreaza o arhitectura specifica Banatului, stilul baroc rural, cu decoruri bogate si atent pictate. La final, fiecare casa renovata va fi infrumusetata cu ghivece de flori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa vina la Timisoara in centrul istoric. Ca fara aut de constructie si 100.000 eur pe apartament la constructorul si oamenii care vor primaria, nu poti face nimica. Nici un geam nu poti sa schmbi fara aut de constructie (acuma, si nu ma refer la „tu fa, ca nu te prinde”).