Oameni cu suflet mare strabat 500 de de kilometri pentru a lumina sarbatorile unor copii necajiti din Timis. In pandemie, bunatatea nu e in carantina. Alatura-te si tu! Orice ajutor e binevenit

TIMISOARA. Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion reprezinta de 7 ani unul din puţinele prilejuri de zâmbete şi bucurii pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș.

În 2021, al doilea an marcat de pandemia Covid19, leii vor face un nou tur de forță, parcurgând 561 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 115 copii din 69 de familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți va primi un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie vom pregăti pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijjă în cutii cadou.

Scopul caravanei, aflată la a 7-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, toți copiii și familiile acestora fiind sub atenta supraveghere a acestei instituții.

Campania își dorește sa fie alături de acești copii nu numai prin dulciuri și jucării ci și prin mâncare, produse de igienă și nu în ultimul rând haine groase, ghiozdane, rechizite. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntampina abandonul școlar din aceste cauze.

Anul acesta, prin contribuția generoasă a angajaților din cadrul unei companii mari din domeniul automotive şi a membrilor clubului, reușim să aducem în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători aceşti copii şi familiile lor nu au fost uitați nici în acest an dificil.

“Este al 7-lea an consecutiv în care, alături de colegii mei pornim din nou în caravană. Este al doilea an în care pe lângă provocările zilnice ale acestor copii, pandemia a adăugat și ea unele provocări suplimentare. Alături de toți cei care ne sprijină prin donații vrem să le arătăm acestor copilași că nu sunt uitați în pandemie și că pot să zâmbească primind cadouri de care probabil nu s-au bucurat niciodată. Anul acesta ne-am ambiționat și vom duce cadouri la un număr record de 115 copii din județul Timiș.

Pentru noi rămâne extrem de important să reuşim să îi convingem să nu abandoneze şcoala, motiv pentru care dorim să identificăm și alți copii pentru care să acordăm burse, pe lângă cei 5 pe care îi sprijinim deja de un an de zile. Cei care citesc acest comunicat sunt invitaţi să doneze şi îi asigurăm că banii lor ajung unde este cea mai mare nevoie de ei. Puteţi să ne urmăriţi activităţile şi să ne contactaţi dacă vreţi să ajutaţi cu orice pe contul nostrul de Facebook. Donaţiile în bani se pot face securizat aici: https://lionsbastion.ro/donatie.html “, a declarat Arthur Csertus președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul  https://lionsbastion.ro/caravana/

Nu ultimul rând, aici puteți vedea un scurt clip despre ce înseamnă Caravana Lions Timișoara Bastion. ( https://www.youtube.com/watch?v=I111mIiB_jU)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ  de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1330 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve,  voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este  posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Acestea informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorință de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.

Persoana de contact: Președinte – Arthur CSERTUS, [email protected] 0721.843.186

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...