Oameni cu suflet mare sprijina copiii aflati in grija DGASPC Timis cu echipamente medicale si dotarea unei case de tip familial

TIMISOARA. Donatie importanta facuta de Asociatia Clubul Rotary Cetate din Timisoara Directiei pentru Protectia Copilului Timis.

Aceasta priveste dotarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Timisoara cu echipamente de EEG si monitorizare functii vitale si dotarea casei de tip familial pentru copiii, din localitatea Manastire, comuna Birda.

Este vorba despre un proiect in valoare de zeci de mii de euro concretizat in:

1. Dotarea cu echipamente medicale (trei monitare pentru urmarirea functiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare si Rebilitare Neuropsihiatrica pentru Copii Timisoara.
2. Dotarea cu echipamente de stimulare senzoriala pentru copiii cu dizabilitati psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului).
3. Dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispozitie de Primaria comunei Birda, clubul de servicii urmand sa o reconditioneze si sa se ocupe de dotarea sa si de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor.

Rotary Cetate Timisoara va sustine in acest an proiecte in parteneriat cu DGASPC Timis. Intervenim in comunitate acolo unde identificam o nevoie, asa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnastire, comuna Birda, unde vom face dotari de mobilier si cele necesare pentru functionare, sau centrelor care ofera recuperare si reabilitare pentru copiii cu dizabilitati, unde vom oferi echipamente medicale speciale.
Ne bucura foarte tare ca putem achizitiona echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din aceasta parte de tara care va functiona intr-un centru de stat.
Sustinem cu bucurie proiecte in zona sociala și ne indeplinim menirea de club de servicii in comunitate”, a spus prof. dr. Petru Deutsch, presedinte al Asociatiei “Clubul Rotary Cetate din Timisoara”.

In acest an si in cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial, nevoile judetului Timis fiind mari, mai ales in conditiile in care multi dintre copiii pentru care se instituie masura plasamentului in regim de urgenta provin din familii numeroase, cu 5 – 7 frati care au nevoie de sprijin.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.