Oameni cu suflet mare au strabatut iarasi peste 500 km si au oferit zambete si cadouri pentru 115 copii necajiti din Timis. Caravana Lions Timisoara Bastion a dus si 3 tone de alimente la zeci de familii. Foto

TIMISOARA. Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este de 7 ani de zile un adevărat cadou şi unul din puţinele momente de zâmbete şi bucurii pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș.

În acest an leii au făcut un nou tur de forță, parcurgând 561 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 115 copii din 69 de familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți a primit cutii pline de cadouri: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie am pregătit pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijjă în cutii cadou.

Respectând condițiile impuse de pandemie, leii au livrat cadouri copiilor dar și peste 3 tone de alimente în Bazoșu Nou, Cadar, Cenad, Denta, Diniaș, Dudeștii Noi, Fibiș, Ictar-Budinți, Jebel, Jimbolia, Liebling, Pădureni, Peciu Nou, Recaș, Saravale, Sânnicolau Mare, Timișoara și Voiteg. În Timișoara livrarea s-a făcut cu sprijinul Tazz România.

Scopul caravanei, aflată la a 7-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile acestora sunt sub atenta supraveghere a acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntampina abandonul școlar din aceste cauze. Perioada acesta, mai mult ca oricând, din cauza dificultăţilor financiare generate de situaţia pandemică, simţim nevoia în creștere de ajutor a acestor micuţi.
Anul acesta, prin contribuția generoasă a angajaților din cadrul unei companii mari din domeniul automotive, a companiilor Tazz și PwC şi a membrilor clubului, reușim să aducem în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători aceşti copii şi familiile lor nu au fost uitați nici în acest an dificil.

Fericit! Așa mă simt alături de colegii mei, pentru că reușim pentru al 7-lea an la rând să realizăm Caravana de Crăciun Lions Bastion. Am trecut peste provocările cauzate de pandemie și am refăcut Caravana clasică, spartă în bucățele anul trecut din motive de pandemie. Este înduioșător să vezi cum printr-un simplu gest de bunătate și niște simple cadouri, poți aduce căldură în suflete și lumină pe chipurile unor micuți nevinovați de situația lor actuală. Unii dintre ei par să fii uitat să se bucure. Este crunt!
Țin să le mulțumesc companiilor Tazz și PwC care ne-au sprijinit în acest an, angajaților unei mari companii din automotive care au fost spiridușii Moșului pregătind cadourile pentru copii, colegilor Lions dar și cunoscuților și necunoscuților care au contribuit prin donații la acest proiect. Mulțumiri speciale merg către angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care an de an, ne sprijină și ne însoțesc în Caravană! Ne dorim să continuăm să oferim burse acelor copii pe care i-am identificat cu rezultate bune la școală. Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa https://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Arthur Csertus președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul https://lionsbastion.ro/caravana/
Nu ultimul rând, aici puteți vedea un scurt clip despre ce înseamnă Caravana Lions Timișoara Bastion.

Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1330 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve, voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este posibil.
Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Acestea informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorință de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.
Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.
Persoana de contact:
Președinte – Arthur CSERTUS, [email protected]
0721.843.186

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...