Noutati :

O zi libera de la serviciu la prima doza si inca una la rapel. Planul USR PLUS pentru incurajarea vaccinarii

15 aprilie, 2021 - 09:40 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
1

Angajatii din Romania care se vor imuniza pot sa primeasca o zi libera de la serviciu, daca solicita acest lucru. Regula este valabila si pentru elevi, studenti sau militari, dar si pentru parintii tinerilor care se imunizeaza.

CITESTE SI: Caz unic in Romania. Femeie cu rapelul facut cu Pfizer si numar mare de anticorpi, moarta la doua luni dupa imunizare 

Asta spune un proiect de lege prin care se urmareste si incurajarea vaccinarii. Conform aceste noi initiative legislative, care le apartine deputatilor USR PLUS, Oana Toiu si Radu Molnar, romanii care se vor vaccina vor beneficia de:

a) o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in ziua vaccinarii, in cazul angajatilor
b) o zi scutire de frecventa, in ziua vaccinarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor
c) de asemenea, pot beneficia de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, si unul dintre parinti in ziua vaccinarii copilului cu varsta de pana la 14 ani sau a copilului cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani.

Zilele libere se vor elibera in baza documentelor justificative eliberate de unitatea la care va fi efectuata imunizarea, scrie hotnews.ro.

Ziua libera pe care o pot cere angajatii este valabila atat pentru primul vaccin, cat si pentru rapel. Am introdus si posibilitatea unei zile libere pentru parinti, pentru momentul in care va fi disponibila vaccinarea pentru copii. in acel moment vor avea zi libera daca copilul va fi vaccinat, iar copiii vor avea absenta la scoala motivata”, a declarat Oana Toiu, initiatoarea proiectului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mărinimie la români: au donat 30.000 de măști neconforme la sârbi și aproape 200.000 de vaccinuri AstraZeneca la frații români de peste Prut. Se vede că după 1990 au învățat excelent lecția occidentală despre cum se scapă de reziduri otrăvitoare devenite brusc ajutoare umanitare. Cât despre dărnicia USR+, ei dau, că nu dau de la ei. Chiar și zile libere. Numai că aici apare discriminarea: pensionarii ce primesc dacă se vaccinează? A, da, o coroană funerară și un picior în spate, să prindă viteză.