Noutati :

O universitate din Timisoara, intr-un top mondial! Cu ce performante se remarca?

15 septembrie, 2015 - 07:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara este din nou intr-un top mondial al universitatilor, pentru al patrulea an la rand.

Universitatea este singura din vestul taruu care a reusit sa isi mentina pozitia, ani la rand. In acelasi top, dintre universitatile din Romania se remarca Universitatea din Bucuresti, Unversitatea Babes Bolyai din Cluj si Universitatea ” Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Clasamentul se realizeaza la nivel mondial inca din anul 2004, si are la baza criterii ce tin de reputatia academica, reputatia in randul angajatorilor, raportul intre numarul de studenti si corpul didactic. De asemenea, numarul de lucrari academice listate in publicatii de specialitate, dar si numarul cadrelor didactice internationale sunt luate in calcul, in realizarea clasamentului.

„Topurile mondiale confirma si subliniaza un cerc foarte restrans al universitatilor romanesti cu recunoastere la nivel global. Ne dorim ca mai multe universitati sa ni se alature si au toata deschiderea noastra in acest sens. Doar intr-o competitie globala se face adevarata performanta, atunci cand te masori cu cele mai bune universitati din lume, atunci cand depui toate eforturile sa respecti cele mai bune standarde internationale. Performanta are la baza investitii in infrastructura, in oferta educationala, in resursele umane, cat si parteneriate puternice cu mediul economic ”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

De altfel, UVT s-a clasat in 2015 in top 150 mondial cu specializarea Limbi moderne, in clasamentul realizat de aceeasi companie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. In care din topuri, pe cel loc si pe ce site poate fi urmarita informatia? Sunt mai multe!
    2. Dupa cunostintele mai multora, in topul 1000 sunt doar doua universitati din Romania: Universitatea din Bucuresti si Unversitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca.
    3. Pozitionarea buna nu se datoreaza cumva d.nei Herta Müller, laureata a premiului Nobel pentru literatura?