Noutati :

O universitate din Timisoara e intr-un top 50 cele mai bune din lume!

18 decembrie, 2014 - 09:29 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. O noua recunoastere a excelentei in invatamantul din Timisoara! Performanta si competitia, reputatia academica, calitatea profesorilor si a studentilor, precum si a lucrarilor elaborate au stat la baza selectiei pentru un nou loc fruntas intre universitatile din toata lumea.


Universitatea de Vest din Timisoara se numara printre cele mai bune 50 institutii de invatamant superior din tarile in curs de dezvoltare din Europa si Asia Centrala, intr-un top 100 lansat astazi de catre QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings.

Din Romania, doar alte patru institutii de invatamant superior au intrat in top 100, Universitatea din Bucuresti, Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.

Metodologia utilizata pentru evaluarea universitatilor din aceasta regiune a fost alcatuita de QS Global Academic Advisory Board si de experti din regiune. Criteriile au fost selectate astfel incat sa reflecte aspectele relevante ale vietii si activitatilor universitatilor din aceasta regiune. Astfel, s-a tinut cont de:  reputatia academica – 30%; reputatia angajatorului – 20%; corp universitar/studenti – 15%; corp universitar international – 2.50%; studenti internationali – 2.50%; angajati cu doctorat – 5%; impact online – 10%; lucrari per cadru universitar – 10%; citari per lucrare – 5%.

Universitatea de Vest din Timisoara este o prezenta continua in topurile internationale ocupand pozitii cu adevarat onorabile in randul celor mai bune institutii de educatie si cercetare de pe plan mondial. Competitia nu mai este una interna, ci ne comparam cu universitati de renume de peste granita. Aceste reusite se datoreaza si faptului ca ne dorim mereu sa fim mai buni, mai performanti, mai competitivi”, spune Rectorul Universitatii, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Regiunea luata in considerare in acest nou clasament consta in urmatoarele 30 de tari: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kosovo, Kargazstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Taidjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.

In  procesul de elaborare a acestui clasament pilot 100 s-a intrat in contact cu 368 de universitati din cele 30 de tari mentionate mai sus.

Printre statele din Europa Centrala, pe primele locuri se afla Cehia si Ungaria, urmate indeaproape de Romania, care are 5 universitati in Top 100. Slovacia figureaza pentru prima data in clasamentele QS cu o universitate in Top 50 si una in Top 100.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...