Noutati :

O universitate din Timisoara, din nou in topurile internationale. Cum si-a castigat un loc printre cele mai bune institutii de invatamant din Europa si Asia?

21 octombrie, 2015 - 03:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara isi confirma pozitia in topul celor mai bune unitati de invatamant superior. Reputatia academica, cea din randul angajatorilor, cercetarea si gradul crescut de internationalizare au adus UVT in topul celor mai bune institutii de invatamant superior din tarile in curs de dezvoltare – Europa si Asia Centrala. De asemenea, primele patru universitati romanesti din clasament fac parte din Consortiul Universitaria.

Noul Top QS acopera tarile in Curs de Dezvoltare din Europa si Asia Centrala. Iar printre criteriile folosite pentru clasificare sunt reputatia academica, raportul student – facultate lucrarile realizare de fiecare facultate in parte si procentul personalului cu studii doctorale.

uvtuniversitatea de vest studenti

De asemenea, in stabilirea clasificarii s-a luat in calcul si perceptia cadrelor didactice universitare fata de contributia universitatilor in domeniul lor, astfel ca datele finale au tinut cont de analizare a peste 72.000 de raspunsuri. In ceea ce priveste reputatia in randul angajatorilor, datele au fost colectate de la peste 44.000 de persoane de mediul economic.

„Clasificarile internationale sunt extrem de obiective si functioneaza dupa o metodologie clara. Ele tin seama de ceea ce conteaza in activitatea unei universitati. Producem specialisti care se regasesc, dupa absolvire, in economie. Cei care lucreaza cu ei sunt in masura sa vorbeasca despre performanta lor. De asemenea, suntem evaluati de un numar considerabil de membri ai comunitatii academice internationale. In plus, conteaza citarile obtinute prin munca de cercetare. Toti acesti indicatori sunt absolut obiectivi, iar universitatea noastra ii indeplineste”, a spus rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timisoara este prezenta, in mod constant, in clasamentele internationale, alaturi de institutiile de invatamant superior care formeaza Consortiul Universitaria.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa ne traiasca si absolventa Herta Muller, laureata a Premiului Nobel pentru literatura! (U.V.T. s-a clasat in 2015, in top 150 mondial, cu specializarea Limbi moderne)