Noutati :

O tara din Europa ar putea avea benzi de circulatie roz, pentru femei

23 august, 2014 - 12:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
1

Conceptul se numeste PinkZones si este gandit ca benzile pentru femei sa fie roz. Potrivit statisticilor din 2012, barbatii au fost implicati in 114.000 de accidente in timp ce femeile au produs 70.470 de accidente, in Marea Britanie.

In aceste accidente, 53% din femei au fost grav ranite, comparativ cu 38% dintre barbati.

Astfel, compania de asigurari Sheilas’ Wheels din Marea Britanie cere benzi de circulatie pentru femei, cu scopul de a le proteja de soferii de sex masculin pe care ii considera periculosi.

Statisticile mai arata ca femeile sunt implicate in mai putine accidente, dar au sanse mai mari sa fie ranite. PinkZones.com sustine ca benzile separate ar tine femeile departe de un mediu potential periculos. Suma necesara proiectului ar fi de 250.000 de lire pe kilometru, in total 880 de milioane de lire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De acord ca proiectele au deficiente, dar constructorii si dirigintii de santiere trebuiau sa constate neconcordantele din teren si proiect.Amplasarea stalpilor pt. iluminat (si pt,sustinerea lliniilor de troleibuz!!!) s-a facut dupa preluarea lucrarilor de noua administratie a primariei.Daca se ocupa cineva serios de supravegherea acestor lucrari se putea evita amplasarea unor stalpi in mijlocul trotuarului (vezi poza din articol) sau a stalpilor de pe bd. Sudului al caror aliniament arata ca p… boului.De asemenea trotuarele si pistele pt. biciclete de pe bd. Sudului sunt cu denivelari desi s-a luat o buna parte din zona verde a cartierului. E o rusine pentru o firma care se respecta cum este PORR.Oricine trece pe santier poate observa o risipa mare de materiale- camine de canalizare sparte, borduri si pavele imprastiate peste tot dupa doua luni, februarie si martie, in care santierul a fost practic abandonat desi vremea era prielnica pt. lucru si se putea incadra in termenul de finalizare de 10 mai 2021 pt. Bulevardul Sudului.Domnule viceprimar iesiti mai des pe aceste santiere si nu mai cautati scuze constructori!