Noutati :

O strada din Timisoara va fi largita la 4 benzi! Se infunda, are doar 300 m si va costa o gramada de bani

5 februarie, 2015 - 02:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara vor sa amenajeze o strada infundata, de doar 300 de metri. Planurile sunt sa fie largita la 4 benzi, iar investitia nu este deloc de lepadat: peste 600.000 de euro.

Vorbim despre strada Chimistilor, din zona industriala a orasului, perpendiculara pe Calea Stan Vidrighin. Potrivit autoritatilor locale, straduta asigura accesul vehiculelor de transport marfa la mai multe societati comerciale din zona, aceasta fiind, de fapt, o platforma de beton ajunsa in ultimul hal. E plina de gropi.

„Pe partea sudica a strazii exista in incinta o platforma de parcare pentru autocamioane, dar spatiul este insuficient, autotrenurile parcand astfel in asteptare la intrare in incinta societatilor, pe platforma de beton a strazii Chimistilor. Aceasta platforma, avand in carosabil foarte degradat, nu poate fi folosita in intregime, iar circulatia autovehiculelor se desfasoara cu dificultate, in special in perioadele ploioase. Acest proiect va fi implementat datorita necesitatii fluidizarii traficului”, explica reprezentantii Primariei Timisoara.

Practic, strada de 300 de metri va fi largita la 4 benzi, cu o latime de 14 metri, va avea trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare, spatii verzi si canalizare.

Valoarea totala a investitiei este de 2,7 milioane de lei, ceea ce inseamna putin peste 620.000 de euro, potrivit studiului de fezabilitate care va ajunge in curand pe mesele consilierilor locali.

Odata aprobata documentatia, municipalitatea va demara licitatia pentru gasirea unei firme constructoare, urmand ca lucrarile sa fie gata in 3 luni de la semnarea contractului de executie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Miroase a dedicatie ?

  2. Daca strada se „infunda” cine este destinatarul (strazii)?

  3. piste de biciclete pe o strada infundata?asfalt pe o strada unde intorc camioanele?va rezista maxim 6 luni acolo unde intorc TIR-urile pe loc va sarii asfaltul!deci mai furam din banii publici!

  4. sunt multe firme acolo , dar pretul real este undeva la 185000 euro + tva, stabilizare, borduri , iluminat, asfalt 12 cm…cine semneaza => stim unde va ajunge!

  5. Pe acolo intra/ies TIR-urile de la proster and gamble.