Noutati :

O strada ca un bulevard la Timisoara: asfalt ca-n palma, trotuare si borduri noi. S-ar putea sparge din nou?

24 septembrie, 2015 - 03:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Gata cu santierul pe strada Pestalozzi din Timisoara. Oficialii primariei au inaugurat, joi, strada care arata ca un bulevard. Are 4 benzi cu asfalt ca-n palma, borduri si trotuare noi, dar si peste 60 de locuri de parcare marcate corespunzator. Pistele de biciclete nu au fost trasate inca pe un sens de mers. Desi s-au investit peste 1 milion de lei in lucrari, trotuarele ar putea fi sparte din nou de firmele care introduc cablurile in subteran…

„Marcam o noua lucrare foarte importanta: amenajarea strazii Pestalozzi, de la intersectia cu Nistrului, de la acel sens giratoriu, pana la intersectia cu strada Stefan cel Mare. S-au schimbat bordurile, s-au facut amenajarile pe 4 benzi, schimbandu-se sau reconditionandu-se accesul la canalizare, s-au amenajat locuri de parcare, 65, pe partea nordica a strazii Pestalozzi, pe partea stanga in sensul de mers inspre Stefan cel Mare”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Lucrarile au fost realizate din fondul de reparatii, carosabilul lung de 600 de metri fiind amenajat de Societatea de Drumuri Municipale, iar trotuarele de Pro Samac Construct. Au fost investiti aproape 182.000 de euro in carosabil si putin peste 45.000 de euro in trotuare.

„Ca sa se poata crea acele locuri de parcare a fost schimbata putin geometria acestei strazi. Pista de biciclete este trasata numai pe o parte, va urma trasarea si pe partea cealalta, numai ca mai intarziem putin cu vopsirea, pentru ca altfel se impregneaza vopseaua cu componenta neagra a bitumului”, a explicat Robu.

Trotuarele ar putea fi sparte din nou…

Oficialii municipalitatii se tem acum ca trotuarele noi ar putea fi sparte de operatorii de utilitati. E plin de cabluri pe stalpi si pe Pestalozzi, insa reprezentantii primariei spera ca de anul viitor vom scapa de paienjenisul de pe stalpi.

Pana atunci insa, operatorii de utilitati lucreaza in mai multe de zone din oras, pe trotuare sau pe carosabil. Lasa dezastru in urma lor, desi sunt obligati sa aduca asfaltul la starea initiala. In majoritatea cazurilor insa, tot ce fac muncitorii este sa lase carpeli in urma lor.

„Este imposibil sa corelam lucrarile noastre, ale primariei, care au un anumit grafic al finantarilor, au anumite contracte in spate, cu lucrarile de ducere in subteran a cablurilor, pe care le fac operatorii, cu firmele contractate de ei. Si atunci ni se intampla sa reparam trotuarele si la un moment dat ele sa fie sparte de catre firmele care lucreaza pentru operatorii de cabluri. Firmele au obligatia sa readuca totul la forma initiala, pe banii lor”, a declarat primarul Timisoarei.

Robu sustine ca nu are solutii pentru carpeli, insa ameninta din nou cu amenzi firmele care lasa dezastru in urma lor. Oficialii primariei sustin ca in cazul in care operatorii de utilitati nu se conformeaza, intervine municipalitatea si isi recupereaza apoi banii, putandu-se ajunge chiar si in instanta.

„Am cerut sa se faca instiintari, ca daca in doua saptamani nu readuc spatiul verde la forma initiala, nu planteaza copacii pe care i-au distrus, pentru ca avem in unele locuri copacei foarte fragili, care la o atingere cu un utilaj s-au rupt, s-au uscat. Atunci vom face noi interventia si le vom imputa contravaloarea lucrarilor, desigur insotita de o sanctiune, de o amenda. Nu avem alte parghii”, a conchis Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Păcat că prima banda va fi plina de masini parcate, trotuarele de masini parcate, iar asfaltul se va face plin de valuri ca toate covoarele de asfalt turnate in ultimul an…

 2. pista aia de biciclisti e o bataie de joc si pt pietoni care trebuie sa se fereasca, iar pe trotuarul ala e un flux mare de elevi/studenti. uitati-va in poza pe unde umbla blonda de langa robu… sa nu mai zic de bordurile inalte…

 3. Am o intrebare: cum se poate rezolva problema traficului in sensul giratoriu de la Pestalozzi cu Pirvan? Dimineata, de pe la 7.30 pana la 8.10, se creaza cozi pana la liceul Calderon si aproape de pasaj in parte cealalta, la fel si dupa masa(sunt orele la care trec frecvent pe acolo si am observat situatia). Eventual semafoare cu regim de functionare pe ore sau …. rutieristi. Oricum sunt multi care „fenteaza” sensul (dimineata) trecand direct peste limitatore si trecerea de pietoni(pe Pestalozzi). Asteptam solutii.

  • Plasarea de sensuri giratorii fara discernamant / justificare d.p.d.v.d. al traficului de cetre cei in drept, semaforizarea execrabila a intersectiilor sunt doar doua din cauzele „derapajelor” din fluenta traficului. Cei care fac studiile si apoi le inaiteaza primariei spre aprobare ar trebui „trimisi la o reciclare severa”.
   Nimeni nu se sesizeaza ca:
   – in multe din intersectiile „mari/dificile” semaforizate, minunatii „developeri” nu plaseaza contorizare si se asteapta „mai mult sau mai putin incordat” schimbarea culorii (R-G-V),
   – ca exista o aiureala in utilizarea semaforizarii verde-intermitent, care in unele intersectii devine „inamicul nr.1 al participantilor la trafic”
   – ca renuntandu-se la clasicul R-G-V se creiaza o deruta (cu efecte de abuz din partea unora) si ca de cele mai multe ori timpii de G (sau echivalentul) sunt prost calculati (aiurea fixate,
   – ca nu exista marcaje coerente (vezi intrarea pe bd. T. Vladimirescu, aflat in reabilitare de peste un an si nici acum marcat) sau corelate cu indicatoarele si cu semaforizarile,
   – ca soferii de autobuze, dube (dar nu numai) incalca sistematic regulile de circulatie „fiindca se grabesc / trebuie sa fie in grafic”
   s.a.m.d.
   Lista este foarte lunga si probabil cei 50 de angajati trimisi pe teren le vor sesiza si cetatenii le vor afla.

 4. Dati-as si spargeti-as robule! Bine ca trebuia reasfaltata Pestalozzi cand Take Ionescu si Barnutiu arata ca dupa bombardament!