O sticla aruncata la intamplare se descompune intr-un milion de ani. Aduna sticlele si borcanele goale in clopotele verzi si protejeaza natura!

Sticla are nevoie de 1 milion de ani pentru a se descompune in bucatele mici. Pe de alta parte ea poate fi reciclata la nesfarsit, fara sa isi piarda calitatile.

Primul pas pentru reciclarea sticlei consta in colectarea ei selectiva, in mod corect. RETIM Ecologic Service a amplasat in Timisoara si in localitati din judetul Timis, unde isi desfasoara activitatea, clopote verzi pentru colectarea sticlelor si borcanelor.

Aceste containere sunt situate in locuri cu trafic ridicat din cartierele orasului, in apropierea supermarket-urilor sau a statiilor mijloacelor de transport in comun.

In aceste containere NU trebuie aruncate PET-uri sau alte deseuri, iar sticlele si borcanele trebuie sa nu contina resturi si sa aiba capacele scoase. Totodata, trebuie stiut ca in clopotele verzi nu se colecteaza oglinzi, parbrize sau resturi de geamuri.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Iceberg spune:

    Aia sa crezi tu. Ai gresit adresa prietene.