Noutati :

O societate din subordinea Primariei Timisoara atrage 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeana. Ce face cu banii?

8 iunie, 2015 - 12:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. 150 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, ajung pana in 2020 la societatea de apa si canal din Timisoara. Aquatim a obtinut prima finantare de la UE pentru exercitiul financiar 2014 – 2020, pentru extinderea si modernizarea infrastructurii de apa din localitatile mici si mijlocii ale judetului Timis.

In exercitiul financiar anterior, reprezentantii Aquatim au reusit sa atraga aproape 119 milioane de euro de la Uniunea Europeana, in acelasi scop.

„Aceste noi fonduri vor fi directionate in special catre localitatile mici si mijlocii, cu conditia sa aiba peste 2.000 de locuitori si sa fie membre in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis. Calitatea de membru este necesara pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare catre Aquatim S.A.”, anunta reprezentantii societatii.

Cei de la Aquatim au semnat inca de la sfarsitul lunii mai Contractul de servicii pentru a desemna firma care sa ofere asistenta tehnica pentru pregatirea Aplicatiei de finantare si a documentatiei. Valoarea acestuia este de aproape 10 milioane de euro, din care 99% sunt fonduri pe care nu mai trebuie sa le dea inapoi. Cu acesti bani se va pune la punct toata documentatia necesara lucrarilor de investitii.

„Aquatim este la al treilea proiect major de investitii din fonduri europene, dupa ce in anul 2011 a finalizat un proiect in valoare de 45,32 de milioane de euro, iar in prezent deruleaza un proiect de 118,871 de milioane de euro”, mai spun reprezentantii Aquatim.

Ramane de vazut si care vor fi localitatile in care va fi extinsa ori modernizata reteaua de canalizare. Aquatim este una din societatile comerciale aflate in subordinea Consiliului Local Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...