Noutati :

O singura firma vrea sa faca proiectul de modernizare a Sectiei ATI de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, care prevede pereti si tavane ce apara pacientii de 7 bacterii si pardoseli cu electrosecuritate

28 ianuarie, 2022 - 09:21 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA.  Dupa ce in luna mai a anului trecut consilierii locali au aprobat prima documentatie, Primaria Timisoara a lansat in decembrie licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca proiectarea pentru reamenajarea compartimentelor ATI din corpul C5 al Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes.

CITESTE SI: ‘Consumam in draci gaz ca sa ardem pamant si bolovani pe post de carbune’. Dezastrul de la Colterm aratat de consilierul local Roxana Iliescu. Video

La termenul limita o singura firma a depus oferta. Este vorba de PROJECTMAK SRL Valoarea estimata a contractului este de 206.258 lei fara TVA, adica aproximativ 50.000 de euro cu TVA.

Oferta a intrat in evaluare.

Unitatea medicala aflata acum in prima linie a luptei anti COVID deserveste populatia judetului si a regiunii de vest a tarii, organizarea sa fiind de tip pavilionar. Cele 2 compartimente cu specific ATI (Compartiment ATI si Terapie Intensiva Boli Infectioase) asigura asistenta medicala pentru pacientii din intreaga unitate.
In acest moment, cele doua structuri de Terapie Intensiva se afla in 2 zone separate, la o distanta apreciabila una de cealalta si se impune o reamenajare.

In viitor, ”compartimentele ATI vor fi regrupate la parter in corpul C5, care va fi reabilitat integral. Cladirea are subsol, parter si un etaj si este intr-o stare necorespunzatoare, iar ATI necesita conditii speciale, mediu curat, cu temperatura si umiditate controlate, lipsit de germeni patogeni si cu facilitatile aferente actului medical. Investitia noua presupune: demolarea anexei si realizarea unei intrari noi acoperite in cladire, cu refacerea scarilor de la intrare si realizarea unei rampe sau a unei platforme elevatoare pentru persoane cu dizabilitati; reamenajarea interioara a sectiei ATI prin: recompartimentari din materiale usoare de tipul peretilor usori din gipscarton si panouri metalice antibacteriene de tip sandwich; desfacerea unor ziduri nestructurale; desfiintarea unor usi/goluri si inchiderea lor; realizarea de noi goluri de usi/treceri noi”, transmite Primaria Timisoara.

Cladirea are subsol, parter si un etaj. Parterul corpului C5 contine Sectia de Chirurgie Toracica. Aceasta se va muta in alt pavilion, iar spatiul ramas va fi amenajat pentru ATI.

Odata ce se va face proiectarea, se va trece la etapa urmatoare pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de lucrari. Acestea vor cuprinde: ”spatiu filtru pentru personal, boxa pentru curatenie, spatiu de odihna pentru personal, hol, spatiu de depozitare a lenjeriei curate, 3 cabinete, un oficiu, 12 saloane ATI, cu câte un pat, spatii pentru sterilizare, depozitare instrumentar steril, vestiar filtru, spatiu pentru pregatirea pacientului, camera de garda, izolator ATI, receptie si alte spatii. La nivelul parterului, se vor realiza trei accese: al pacientilor, al personalului medical si al vizitatorilor. Va urma zona de receptie si salile de asteptare. Pe sectia ATI, accesul pacientilor se va face din zona filtru pacienti catre holul filtru, in functie de riscul epidemiologic aferent fiecarui pacient. Sectia va avea 2 zone: o zona cu risc epidemiologic ridicat si una cu regim normal de functionare. Saloanele vor avea suprafata minima/pacient de 12 mp”.

Investitia in modernizarea de la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes este estimata la 13,9 milioane de lei cu TVA inclus, bani de la bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...