Noutati :

O singura asociere de firme vrea sa modernizeze bulevardul Cetatii din Timisoara, lucrare de 18 milioane de euro

30 iunie, 2020 - 08:51 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. O singura asociere de firme s-a inscris in cursa pentru gasirea unui constructor care sa modernizeze bulevardul Cetatii, una dintre cele mai mari lucrari de infrastructura planuita sa inceapa la Timisoara.

CITESTE SI: Noi reguli de calatorie in Grecia, dupa cresterea numarului de cazuri de coronavirus. Ce trebuie sa faci de la 1 iulie. Anuntul guvernului de la Atena 

Licitatia a fost lansata la inceputul lunii mai de primarie, iar lucrarile vizeaza reabilitarea bulevardului pe tronsonul cuprins intre Calea Bogdanestilor si Calea Torontalului.

Pana luni, in 29 iunie, ultima zi in care au putut fi depuse ofertele, o singura asociere de firme si-a aratat interesul pentru a realiza aceasta lucrare. Lider de asociere este compania PORR Construct, iar alte 7 firme sunt subcontractante. Oferta a intrat acum in evaluare. Aceeasi firma va face si largirea Bulevardului Sudului si a executat si modernizarea Pasajului Jiul, extinderea deponeului de la Ghizela, dar si mai multe retele de apa in Timisoara si in judet.

Pe tronsonul din Bulevardul Cetatii ce urmeaza sa fie modernizat se vor schimba liniile de tramvai, se va reface carosabilul si se vor inlocui toate retelele de utilitati.

Lucrarile sunt prevazute sa dureze 3 ani, iar in acest timp trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare.

De asemenea, vor fi construite piste de biciclete pe un perimetru de 3.590,62 mp, iar spatiul verde va acoperi 20.530,79 mp din suprafata, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si modernizarea a 10 statii de tramvai.

Valoarea estimata a proiectului este de 71.434.114 milioane de lei, fara TVA, adica aproape 18 milioane de euro cu TVA, iar termenul de executie a proiectului tehnic si de realizare a lucrarilor este de 3 ani.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Un alt jaf grotesc. Te asigur, robulake, ca nu scapi cu bine

  • Tu nu te-ai putut asigura pe tine si vrei sa-i asiguri pe altii?
   Pe sotia ta ai asigurat-o? Nu ti-ai permis una?
   Tibi, asiguratorul lumii!

   • Acest fraier cu ciucuri nu este asigurator, papagalul este supozitor 😂😂😂😂 încă nu se știe al cui, Witz Fritz sau Fredi Sifolis, ori poate, amânduror 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Prea ieftin!