Opinia Timisoarei

O scoala mare din centrul Timisoarei se muta. Elevii vor invata la Azur si Alimentar

TIMISOARA. Doua dintre liceele mari din Timisoara vor intra in santier, anul viitor, astfel ca toti elevii care invata aici vor fi mutati in alta unitate scolara din oras.

Primaria Timisoara, impreuna cu Inspectoratul Scolar is directorii unitatilor de invatamant vizate au hotarat ca, din toamna, elevii care sunt inscrisi la Colegiul Tehnic Ungureanu vor merge la cursuri la Liceul Alimentar si la Azur. vor fi nevoiti sa

La Colegiul Tehnic Ungureanu, lucrarile au inceput in ianuarie anul acesta si s-a lucrat la Corpul B al liceului, toti elevii fiind mutati in corpul A. S-au montat o parte din ferestrele noi si s-a finalizat acoperisul pentru corpul A. La corpul B se lucreaza la placa de etaj, la fatada si tamplarie. Pe langa reabilitarea cladirii, urmeaza achizitionarea de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru cresterea accesului la informatie si crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, cresterea accesibilitatii la serviciile educationale. Este un proiect de 33 de milioane de lei, cu termen de finalizare septembrie anul viitor.

Pentru Liceul de Industrie Alimentara, primaria a depus documentatia pentru accesarea de fonduri din Planul National de Redresare si Rezilienta pentru a transforma unitatea de invatamant intr-o scoala verde inteligenta. Daca va fi finantat, proiectul prevede realizarea de lucrari la termosistem pentru toate cladirile (cladire scoala, cantina, internat), se vor reface izolatiile termice si hidrofuge la acoperisul cladirilor si se va moderniza sistemul de iluminat. Toate aceste lucrari vor duce la reducerea considerabila a consumului de energie pentru incalzirea scolii si, implicit, a costurilor de intretinere.

Exit mobile version