Noutati :

O scoala mare din centrul Timisoarei se muta. Elevii vor invata la Azur si Alimentar

21 iulie, 2022 - 03:32 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
10

TIMISOARA. Doua dintre liceele mari din Timisoara vor intra in santier, anul viitor, astfel ca toti elevii care invata aici vor fi mutati in alta unitate scolara din oras.

Primaria Timisoara, impreuna cu Inspectoratul Scolar is directorii unitatilor de invatamant vizate au hotarat ca, din toamna, elevii care sunt inscrisi la Colegiul Tehnic Ungureanu vor merge la cursuri la Liceul Alimentar si la Azur. vor fi nevoiti sa

La Colegiul Tehnic Ungureanu, lucrarile au inceput in ianuarie anul acesta si s-a lucrat la Corpul B al liceului, toti elevii fiind mutati in corpul A. S-au montat o parte din ferestrele noi si s-a finalizat acoperisul pentru corpul A. La corpul B se lucreaza la placa de etaj, la fatada si tamplarie. Pe langa reabilitarea cladirii, urmeaza achizitionarea de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru cresterea accesului la informatie si crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, cresterea accesibilitatii la serviciile educationale. Este un proiect de 33 de milioane de lei, cu termen de finalizare septembrie anul viitor.

Pentru Liceul de Industrie Alimentara, primaria a depus documentatia pentru accesarea de fonduri din Planul National de Redresare si Rezilienta pentru a transforma unitatea de invatamant intr-o scoala verde inteligenta. Daca va fi finantat, proiectul prevede realizarea de lucrari la termosistem pentru toate cladirile (cladire scoala, cantina, internat), se vor reface izolatiile termice si hidrofuge la acoperisul cladirilor si se va moderniza sistemul de iluminat. Toate aceste lucrari vor duce la reducerea considerabila a consumului de energie pentru incalzirea scolii si, implicit, a costurilor de intretinere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 10comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. dar cine a scris articolul nu a prea dat pe la scoala….

 2. Nu va mai jucati cu cuvintele,termenul ,, a invata ,, este cu totul altceva pentru elevii actuali,in marea lor majoritate.
  Pentru ei are cu totul alta conotatie.
  Sau ceva de genul ,, liceu alimentar ,, , faceti o vizita inopinata la acest faimos ,, liceu ,, si va veti edifica,veti observa cit este de ,, liceu ,, .
  Ce procent are de promovabilitate la bacalaureat,mai precis citi elevi au sustinut examenul si citi l au si promovat?
  Aceste informatii sint demult in rindul ,, informatiilor clasificate ,, , publicul nu are acces.
  Asemenea ,, licee ,, sint cele mai multe in tara.

  • Dupa cum scrii, pare ca nici tu nu te-ai omorat cu scoala.

 3. Liceul alimentar exista de zeci de ani, nu inteleg care este problema ta…
  In trecut a avut rata de promovabilitate decenta la bacalaureat. Poate ca acuma nu mai e aceeasi, dar asta este o problema universala a invatamantului romanesc. Oricum la cum scrieti dumneavoastra … ati terminat liceul silvic in cel mai bun caz!

 4. Parerea mea este ca ar fi bine sa fie inchise odata pentru totdeauna toate scolile. NU este nevoie de ele cata vreme orice prost are un smartphone mai destept decat el si oricum prin excelenta ies numai rebuturi pe portile acestor stabilimente.

 5. Bai voi doi asa de destepti in ghilimele , ce greseli de gramatica am facut in postarea mea ?
  Cit despre acest ,, liceu ,, am spus ceea ce cred,daca nu vom putea sa ne spunem parerea inseamna ca ne intoarcem in timp inainte de anul 1990,sau ca tara asta este o rusie mai mica.
  Scrieti voi aici ca se pare ca sinteti in tema , (poate ,, predati ,, acolo si sinteti destul de obositi si surmenati dupa cele 18 ore pe saptamina de ,, munca ,,) , in ultimii 5 ani 10 cifre,pe fiecare an,citi s au inscris la bacalaureat si citi au luat note de trecere.
  Observati ca am evitat cuvintul ,, elevi ,, .
  Spre deosebire de voi eu am facut un liceu care in acele vremuri chiar era liceu iar pentru a intra la facultate , respectiv la politehnica,am sustinut un examen adevarat timp de 3 zile , concurenta fiind de 15 pe un loc,la profilul ales de mine.
  Si nici nu am nici o pretentie ca sint un mare scriitor,sau ca nu pot face greseli.
  In rest sa auzim numai de bine.

  • Mai baiete, tu nu ai cum sa ai facultate facuta, pentru ca tu te cam bati cu limba romana si e trist ca pierzi. Daca unul ca tine are BAC si facultate… poate sa fie numai cumparat iar facultatea probabil pe la Arad la fara frecventza. La ce discurs ai, dumneata jignesti toti absolventii unui liceu gratuit. Eu am terminat liceul Alimentar si am luat Bacalaureatul cu o nota peste 8. Tot la acest liceu am cunoscut profesori si colegi deosebiti si ma bucur ca am avut norocul sa cunosc asa oameni de treaba! Oameni pe care ii respect si ii pretuiesc si mi-as dori ca toti cei ce citesc sa fi avut norocul sa fi intalnit si ei asemenea oameni. Ce ma bucura si mai mult e ca unii ca tine nu au invatzat acolo, pentru ca daca invatai acolo deveneai om nu ceea ce esti acuma… adica un mare nesimtit fara cei 7 ani de acasa! Daca aveai putina educatie stiai ca doar prostii jignesc gratuit!

   • Mulți( deștepți) cu bani au facut facultatea fără frecvență la Arad și lucrează în posturi importante prin Timișoara(. la școli și primărie)

 6. Sunt elev la liceul de industrie Alimentara ,nu mi se pare normal 1 la mână să primim un mesaj de la diriginți cum că sunt șanse mari să fim mutați la alt liceu ,în condițiile in care Colegiul tehnic Ungureanu e mutat la noi in liceu,mi se groaznic ,e ca și cum te-ai muta,ce e și mai groaznic e că nu o să puteți tine sub control atâția copii într-un singur liceu ,orice ar fi nu vreau sa plec din liceul meu pentru unul străin

  • Ai mare dreptate,corect ar fi cei care au rămas pe din afară să se mute ,voi să rămâneți acolo,uniți-vă și luptați pentru dreptul vostru .