Noutati :

O scoala din Timisoara si una din Lugoj, acreditate ca Scoli Eco la Marea Voluntariada Nationala de Mediu’

29 aprilie, 2020 - 10:27 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Scolile care au participat in perioada aprilie-mai 2019 la competitia “Marea Voluntariada Nationala de Mediu a Scolarilor” si au continuat modulele 2 si 3 ale proiectului in intervalul iunie 2019 – martie 2020 au fost acreditate in luna aprilie, obtinand titlul de Scoala ECO. Printre ele si doua din Timis – Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara si Scoala Gimnaziala 4 din Lugoj.

21 unitati de invatamant din diferite judete au primit acreditare ca urmare a activitatii lor de educatie pentru mediu adresata elevilor si a reducerii cu 5% cumulat a consumului de apa si electricitate la nivel de unitate. Acreditarea are o valabilitate de 12 luni si presupune continuarea organizarii de initiative de educatie pentru mediu si de protejare a mediului si reducerii resurselor pana la expirarea acreditarii.

Olimpiada Mediului” a implicat un numar de 42.000 de elevi din 105 unitati de invatamant, provenind din 22 judete. Elevii de toate varstele au participat la 6.858 actiuni legate de protejarea mediului si au invatat despre importanta celor 3R -reduce, refoloseste si recicleaza, au desfasurat activitati practice de colectare selectiva, au organizat ecologizari locale, au plantat copacei si au descoperit feluri inovative de a refolosi deseurile.

Cele 21 unitati de invatamant acreditate ca SCOLI ECO sunt:

scoala Gimnaziala Mihai Dragan Bacau
Liceul Teoretic Jean Monnet Bucuresti
Liceul Teoretic Nichita Stanescu Bucuresti
Scoala Gimnaziala Nicu Constantinescu Buzau
Scoala Gimnaziala Stefan Pascu Apahida jud. Cluj
Scoala Gimnaziala Cosoveni jud. Dolj, scoala Gimnaziala Mihai Viteazul Craiova
Scoala Gimnaziala Iorgu Iordan Tecuci jud. Galati
Scoala Gimnaziala Grigore Moisil Galati
Scoala Gimnaziala Nr. 20 Galati
Scoala Gimnaziala nr.1 Matca jud. Galati
Liceul Tehnologic Gh.Ruset Roznovanu Roznov jud. Neamt
Scoala Gimnaziala George Poboran Slatina
Centrul Scolar de educatie incluziva Sf. Andrei Gura Humorului jud. Suceava
Scoala Gimnaziala Bogdan Voda Radauti jud. Suceava
Scoala Gimnaziala Constantin Gavenea Tulcea
Scoala Gimnaziala Elena Doamna Tulcea
Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” Timisoara
Scoala Gimnaziala Nr. 4 Lugoj jud. Timis
Scoala Gimnaziala Anton Pann Rm. Valcea
Scoala Gimnaziala Virtescoiu jud. Vrancea

Acreditarea de tip SCOALA ECO a fost obtinuta de unitatile de invatamant care au avut in vedere atat initiativele de educatie continua pentru mediu adresate elevilor proprii, cat si reducerea resurselor folosite in cadrul unitatii precum, apa, electricitatea sau gazul. Reducerea resurselor nu inseamna sa nu fie suficienta caldura in salile de clasa, ci elevii sa fie invatati sa inchida lumina in spatiile educationale pe care nu le mai folosesc sau sa opreasca apa, in timpul folosirii sapunului pentru maini, si sa o porneasca din nou la clatire. Existe diverse strategii de reducere a consumului de resurse, unitatile de invatamant acreditate asumandu-si pe termen lung educatia elevilor in aceasta directie”, explica Bogdan Istrate, Presedintele Asociatiei Semper Musica Filiala Tecuci.

Exemple de buna practica se pot gasi pe site-ul proiectului mareavoluntariada.ro. Scoala de la Cosoveni a realizat un solariu colectand 1500 de PET-uri, la Bacau s-a realizat un mozaic urias din dopuri, iar zeci de scoli au facut ore de lucru manual cu materiale refolosibile.

Scoala noastra nu este una mare, dar ma bucura rezultatul final. Am reusit mobilizarea elevilor din toate cele trei structuri in colectarea de deseuri diferite si valorificarea lor. Cu mare drag as spune -prezent- oricand unui astfel de proiect”, spune Camelia Pasca, prof. inv. primar la Liceul Tehnologic Petre Mitroi, Biled.

Marea Voluntariada nationala de mediu a scolarilor, 2019!” este un proiect organizat de Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci, in parteneriat cu Asociatia Semper Musica Bucuresti, finantat prin proiectul „No PLANet B”, derulat de Asociatia Serviciul Apel in cadrul unui parteneriat international si cofinantat de Uniunea Europeana prin programul DEAR.

Mai multe despre ‘Olimpiada Mediului’, in urma careia cele doua scoli din Timisoara si Lugoj au fost acreditate drept SCOLI ECO, gasiti pe inbine.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...