Noutati :

O sansa pentru studenti la un job in domeniul in care studiaza! Continua proiectul „Investeste in oameni” la Timisoara

11 februarie, 2011 - 01:35 PM
Autor: Andreea Hnyatek      
Categorie: EDUCATIE
1

Buni comunicatori, aptitudini de lucru in echipa, spirit de negociere si potential de lider. Cam asa arata portretul angajatului perfect, pentru companiile dornice sa angajeze studenti.

Prima problema cu care se confrunta un tanar inainte sa ajunga la un interviu este lipsa de experienta. In rezolvarea acestei probleme s-a nascut proiectul “Investeste in oameni”, finantat din fonduri europene, care este in parteriat cu numeroase universitati, cu o firma de recrutare si cu 100 de firme unde tinerii isi vor desfasura stagiul de practica in birourile de marketing, management, resurse umane, contabilitate etc, ale unor mari companii.

“Vrem sa ajutam tinerii care vor sa lucreze. Rata somajului in randul tinerilor este cel putin dubla fata de media nationala in 26 din cele 27 de state din Uniunea Europeana. Cu acest proiect speram sa crestem rata angajabilitatii pentru tineri, care in momentul de fata reprezinta o problema grava”, spune Alexandra Cioclov, manager marketing in proiect.

Practic, vorbim de un program a carui prima etapa incepe pe internet. Tinerii, cu studii superioare sau postliceale, trebuie sa intre pe site-ul www.practica-ta.ro unde vor completa un formular electronic. In urma raspunsurilor, specialistii vor analiza  competentele
sociopsihologice ale doritorilor.

Din numarul total de inscrisi vor fi selectati 420 de tineri care vor intra intr-o noua etapa a programului, un interviu. Organizatorii vor incerca sa-si dea seama, fata in fata, de sinceritatea raspunsurilor din formular si le vor testa noi calitati.

Selectia va fi una foarte riguroasa, astfel ca doar jumatate din cei care se vor prezenta la interviu vor trece in etapa superioara, cea a trainingurilor. Tinerii alesi vor urma o serie de cursuri de comunicare si discurs public, management si leadership, negociere si lucru in echipa, ia la finalul acestora vor intra in stagii de pratica la una din companiile partenere.

“Marea majoritate a tinerilor care nu-si gasesc de lucru in domeniul in care au studiat se descurajeaza si se reprofileaza pe meserii care nu necesita un ciclu de invatare cum ar fi vanzatorii. Prin acest proiect speram ca macar 50 de studenti sa ramana in continuare la companiile in care si-au desfasurat stagiul de practica”, mai spune Alexandra Cioclov.

Astazi la Timisoara, la Universitatea de Vest a avut loc lansarea proiectului „Investeste in oameni” pe 2011. Studentilor le-au fost prezentate etapele programului si sansele de angajare la finalul acestuia, in toamna.

Toti cei selectati vor primi o subventie de 150 de lei, iar, in functie de punctajul pe care il vor obtine la companiile unde vor face practica, pot primi burse intre 200 si 700 de lei, in functie de Universitatea de la care s-au inscris.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Din pacate nu exista multe astfel de proiecte prin care tinerii studenti si absolventi sa fie angajati fara experienta norocul lor este ca exista firme care angajeaza si fara experienta le ofera un program lejer si un salariu sa se poate intretine.