O sansa la o viata normala. Echipa iSmile Dental face un apel catre toti oamenii buni sa-l ajute pe Adrian Plesescu, un tanar care a suferit un accident rutier care l-a lasat paralizat

Povestea lui Adrian Pleșescu este o lecție de curaj pentru noi toți. La 28 de ani, viața lui trebuia să fie alta, dar într-o singură clipă de neatenție, mașina în care se afla a fost lovită de un tren, la Giroc în județul Timiș. Adrian a supraviețuit impactului deosebit de violent, însă după o lungă bătălie. În calea sa spre recuperare, sunt acum medicii de la clinica iSmile Dental, care fac un apel la colegii de breaslă și la oamenii cu suflet mare care pot să-l ajute pe Adrian să aibă o viață normală.

În prima lună după accident, Adrian a fost în comă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Casa Austria din Timișoara. Impactul violent l-a lăsat cu multiple politraumatisme cerebrale, o fractură de mandibulă și maxilar, un plămân perforat și altul cu abces, iar pentru a-i salva viața, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng. Cu toate că doctorii i-au dat șanse minime, Adrian a găsit puterea să supraviețuiască acestei grele încercări.

La un an și jumătate după accidentul care i-a schimbat radical viața, Adrian merge doar cu ajutorul unei cârje și cu sprijinul mamei sale, dar face face progrese în fiecare zi. Nu și-a pierdut speranța, iar curajul lui de a înfrunta noua viață a impresionat profund medicii de la clinica iSmile Dental din Timișoara care au decis să se implice și să-l ajute.

“Accidentul lui Adrian a fost intens mediatizat, iar povestea lui a ajuns și la mine. Cred că nimic nu e întâmplător, așa că m-am decis imediat să-l ajut. Am început cu ceea ce pot face eu cel mai bine – să-i redau zâmbetul. Am luat legătura cu familia lui Adrian, cu radiologii de la DentaVis, cu cei de la SmileArt și reprezentanții Megagen și împreună i-am oferit toate intervențiile stomatologice de care era nevoie și care s-au putut face. Maxilarul fusese fracturat, iar cei șase dinți frontali, de la canin la canin, au fost retezați și avulsionați (n.r. au ieșit cu rădăcină) în urma impactului. Intervenția a fost una dificilă. Adrian a rămas cu traume legate de durere și tremura pe scaun pentru că avea un răspuns mult mai accentuat la durere și atingere în zonele afectate, iar osul maxilarului în care am reușit inserarea a șase implantului era extrem de moale din cauza fracturii”, a spus dr. Sonia Constantinescu, fondatoarea clinicii iSmile Dental din Timișoara.

Intervențiile dentare au durat jumătate de an, timp în care implanturile s-au vindecat, fără dureri, iar acum, Adrian are coroane individuale și poate zâmbi.

Recuperarea lui Adrian este un proces de lungă durată

După un accident atât de traumatic, însă, recuperarea fizică, dar și cea emoțională, este una de durată. Cu toate că Adrian Pleșescu are toate bazele să se recupereze, îi lipsesc banii necesari pentru proteze și terapii de recuperare.

“Personal, lucrând la cazul lui Adrian, am rămas profund impresionată de curajul și puterea pe care o are să meargă mai departe, cu toate că viața nu a ținut cu el. E sincer, blând și optimist. Mi-a povestit puțin despre el și am aflat că înainte de accident, era un om activ, cu planuri și vise. Acum este în grija permanentă a mamei. Nu se poate bucura de foarte multă mobilitate și apoi mai este și impactul emoțional al întregului accident traumatizant, atât pentru el cât și pentru mama lui. Este un curajos și merită mai mult de la viața asta, așa că, alături de colegii mei din clinică, vrem să continuăm să-l ajutăm. Are nevoie de proteze pentru piciorul care i-a fost amputat, de tratamente de recuperare și ajutor specializat. Toate acestea depășesc însă bugetul pe care îl are mama lui, greu încercată și ea. #toțipentrupleșu este campania pe care am demarat-o,  prin care vrem să-l ajutăm să se recupereze pentru că există posibilitatea din punct de vedere material, Adrian este deschis și vrea să se recupereze și ar fi păcat ca elementul financiar să fie singurul obstacol în drumul lui spre o viață normală”, a mai spus Dr. Sonia Constantinescu de la iSmile Dental.

Recuperarea este posibilă, însă depășește bugetul familiei

În ultimul an și jumătate de la accidentul care i-a schimbat viața, Adrian a suferit multiple intervenții dureroase menite să stabilizeze oasele fracturate. Cu ajutorul prietenilor și a celor impresionați de povestea lui, dar și cu ultimele economii ale mamei sale, tânărul a mers la o clinică de recuperare din Brașov, apoi la una din Londra. Acum, însă, fondurile s-au epuizat deoarece astfel de tratamente sunt costisitoare, iar protezele necesare pentru piciorul amputat mai sus de genunchi ar fi un efort financiar chiar și pentru cele mai înstărite familii, costul pentru acestea fiind de ordinul zecilor de mii de euro.

“Facem apel catre voi, toți oamenii buni, toți pacienții noștri, către toți colaboratorii, de asemenea către toți colegii ortopezi care vor sa dea o mână de ajutor și să se implice în acest caz special. Adrian este un pacient de suflet al clinicii noastre. Acum facem apel mai departe către voi, să ne unim cu toții, să reușim să-l ajutăm pe Adrian sa fie din nou un om complet. Avem nevoie de fonduri pentru achiziționarea unei proteze ortopedice și pentrui terapie de recuperare”, explică Dr. Sonia Constantinescu.

Conturile speciale pentru cei care vor să dea o mână de ajutor și șansa la o viață tânărului timișorean sunt următoarele:

RO47RZBR0000060021576712 cont în Euro, deschis pe numele Ana Pleșescu la Raiffeisen Bank România

Și

RO74RZBR0000060021576711 cont în Lei, deschis pe numele Ana Pleșescu la Raiffeisen Bank România

Mai multe despre clinica iSmile Dental puteți afla aici sau pe pagina de Facebook a clinicii.

 

 

 

 

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Aviz spune:

  Aviz bizonilor cu „beamveu”! Cine face ca el, ca el să pățească! Când te crezi mai tare ca trenul, îți meriți soarta!

 2. Sergiu spune:

  Vizavi de acest „domn Aviz”de mai sus in primul rand nu trebuie sa dorești Raul nimănui indiferent de ce a făcut,iar în al 2-lea rând timpul nu se poate da înapoi pentru a evita Consecințe.Poti spune că nu ai făcut niciodată nimic în care mai târziu să regreți?este omenesc sau poate tu stimate domn ești reptilian.

  • O fii greu, dar ar merita sa facă un clip de avertizare ptr alți șoferi amatori spune:

   E crunt prin ce a trecut. Insă ar merita politia sa facă prin el campanii de prevenție. Dar cu Politia noastră rutiera are alte priorități…

  • Sergius spune:

   Ai si tu bamveu?

  • Boncu spune:

   Cu banii pe „recuperarea” lui se faceau 2 case la familii nevoiase care au in intretinere,copii.Asa lui piciorul nu il mai aduce nimeni inapoi.Planul lui in viata si principalul vis trebuia sa fie evitatul trenului!Sau cum sa nu ajungi in situatia de a te lovi trenul!Jesus esti mare dar gradina ta „is fucking huge”!

 3. Aviz spune:

  M-ai înțeles greșit, Sergiu zis și Capdelemn!
  Eu nu doresc răul nimănui, din contra, avertizez lumea! Cât despre nenea cu „bamveul” care acum e pus pe linie moartă strict din cauza lui, ce se poate spune, „karma is a bitch” și Dumnezeu nu e țigan! Cu trenul nu te iei la luptă, frate, trenul câștigă întotdeauna! El o fi crezut că linia de tren e tot „linie de bamveu” ca în Timișoara! E, uite că n-a fost!