O romanca, parte din echipa oamenilor de stiinta de la NASA care vor studia Fenomenele Aeriene Neidentificate

NASA a selectat o echipa formata din 16 oameni de stiinta pentru a realiza un studiu independent asupra fenomenelor aeriene neidentificate (FAN) – evenimente observate pe cer, care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute. Rezultatele studiului sunt asteptate sa apara la jumatatea anului viitor. Din echipa de oameni de stiinta adunata de NASA face parte si o cercetatoare de origine romana.

Studiul va incepe luni, 24 octombrie, iar pe parcursul urmatoarelor noua luni echipa de cercetatori va pune bazele pentru studii viitoare asupra acestui tip de fenomene, pentru NASA si alte organizatii, a anuntat agentia spatiala americana intr-un comunicat. Pentru asta, echipa va evalua cum pot fi analizate datele stranse de organizatii guvernamentale civile, date comerciale si date din alte surse, pentru a pune in lumina aceste fenomene. Apoi, echipa va recomanda un set de reguli pentru analizarea in continuare a acestor date.

Din echipa de oameni de stiinta face parte si o cercetatoare de origine romana, Anamaria Berea, profesor asociat de stiinte computationale si date la Universitatea „George Mason” din Fairfax, Virginia.

Potrivit prezentarii facute de NASA, ea este si cercetator afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California, si cercetator la Institutul de stiinta „Blue Marble Space” din Seattle.

Citeste mai mult AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...