Noutati :

O PUNTE PESTE CONTINENTE: Intalnirea E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul Romaniei in SUA, cu membrii North-American Economic Club Timisoara

18 februarie, 2022 - 10:34 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

Am avut o întâlnire foarte bună cu membrii boardului North American Economic Club (NAEC) din Timișoara, club de afaceri care și-a asumat misiunea nobilă de a promova și susține investițiile și prezența companiilor nord-americane în România. Clubul este un liant extrem de productiv și eficient între grupuri de companii, mediul antreprenorial și academic din România, pe de o parte, și mediul administrativ pe de alta. M-am bucurat, de asemenea, să aud că NAEC este unul dintre principalii parteneri de dialog ai universităților din zonă în procesul de adaptare a ofertei universitare la piața muncii”, spune Excelența sa Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA, pe pagina sa de Facebook.

Întâlnirea a avut loc online, pe platforma Webex a Ambasadei. Pe parcursul întregii întâlniri, Ambasadorul Muraru a dorit să cunoască membrii boardului NAEC și proiectele și intențiile clubului.

Prin Parteneriatul Strategic dezvoltat cu Camera de Comerț Americană din România (AmCham) și cu Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), NAEC va demara un program de leadership cu impact regional. Program care va contribui, cu siguranță, la dezvoltarea noii generații de lideri regionali și va influența dezvoltarea regiunii pe termen mediu și lung. În anul 2022, se intenționează implementarea a două dintre liniile proiectului: „Leadership Academy”, un proiect adresat în special tinerilor (studenți sau absolvenți) și seria de conferințe și reuniuni „Leadership WEST-SUMMIT”, care se adresează actualilor lideri din mediul economic și instituțional.

Țînând cont de investițiile nord-americane din regiune, de relația NAEC cu consulatele onorifice din Timișoara, dar și cu alte cluburi economice (german, italian, francez), acest club este un model de impulsionare a schimburilor economice bilaterale.

Am prezentat, în discuția cu membrii NAEC, una dintre prioritățile Ambasadei României în SUA, respectiv intrarea României în Programul Visa Waiver, care ar facilita inclusiv contactele economice bilaterale. Vom rămâne în contact pentru viitoare proiecte care ar putea fi sprijinite de Ambasadă, respectiv pentru a stimula intensitatea colaborării economice dintre România și Statele Unite”, a mai precizat Ambasadorul Andrei Muraru.

La întâlnire au participat toți membrii boardului NAEC, inclusiv membrii fondatori: Ileana Gabor, președinte NAEC 2021/2022 (Honeywell România, CEE), Dan Copocean, vicepreședinte (Kimball Electronics, GM), Ovidiu Ambruș, vicepreședinte (Litens Automotive Eastern Europe, GM), Adrian Bădescu, vicepreședinte (Clinicile Medici’s, CEO și Consul Onorific al Mexicului), Horațiu Pîrvulescu, membru fondator (Deloitte România, Partener Audit), Loredana Pungă, membru al boardului (UVT, Decan), Anton Iuhasz, membru al boardului (Iuhasz & Partners, Lawyer).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. nici o investitie !
    isi dau si diplome intre ei ?

  2. ce fetze au astia ce fac punte peste continente……