Noutati :

O profesoara din Timis este cea care a descoperit frauda la bacalaureat din Bihor! Cate lucrari identice au fost descoperite la corectare?

6 iulie, 2015 - 11:36 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Aproape 50 de lucrari identice la proba la matematica din cadrul Bacalaureatului au fost descoperite de un profesor din Timis. In timp ce corecta lucrarile, dascalul a sesizat ca foile de examen seamana izbitor. Toate cele 42 de lucrari erau structurate la fel, iar rezolvarile exercitiilor erau identice.

CITESTE SI Frauda de proportii la Bacalaureat 2015. Examenul s-ar putea relua!

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis sustin ca metodologia de examen a fost respectata intru totul, astfel ca orice neregula nu putea scapa nesesizata. „Sunt lucruri pe care nu le putem zice, nu infirm si nu confirm aceasta situatie. Nu am facut declaratii ca noi am corectat toate lucrarile din Bihor. Intr-adevar au ajuns si la noi lucrari din acest judet, insa descoperirea unor fraude nu pornesc de la cineva anume. Ce pot sa va spun este ca in Timis totul a fost corect si suntem unul dintre judetele care ne-am aliniat la normele impuse de ministerul Educatiei in ceea ce priveste modul de corectare a lucrarilor si corectitudinea profesorilor. Momentan exista un corp de control al ministerului in judetul Bihor, iar pana ministerul nu da un cominicat cu privire la acest aspect si pana nu vor fi afisate rezultatele, noi nu putem spune nimic” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspector scolar general.

Acum, atat profesorii cat si elevii implicati in fraudarea probei de Bacalaureat risca sanctiuni aspre. „Candidatii care au beneficiat de informatii, documente sau alte forme de sprijin, obtinute pe cale frauduloasa, prin intermediul carora le-a fost facilizata rezolvarea subiectelor, sunt eliminati din examen”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Elevii care au copiat la Bacalaureat nu vor mai sustine examenul timp de doua sesiuni, iar daca profesorii supraveghetori vor fi gasiti vinovati, pedepsele pot ajunge pana la destituirea din functie si desfacerea disciplinara a contractului de munca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce treabă are ministerul sănătății cu bacalaureatul :)))))
    )si „cominicatul” tot de ministerul sănătății va fi dat ?