O portiune din Parcul Rozelor contra unei parcele pe bulevardul Parvan. Universitatea Politehnica si Primaria Timisoara fac un schimb de terenuri de cate 2.000 de metri patrati

TIMISOARA. Vor sa faca un schimb de terenuri, cu suprafete egale, care ar fi avantajos pentru ambele parti.

Universitatea Politehnica Timisoara a propus Primariei Timisoara un schimb de terenuri, pentru reglementarea situatiei juridice a unui teren cu o cladire din Parcul Rozelor, proprietate a universitatii, dar folosita de SC Horticultura SA. Camera de Conturi Timis ceruse reglementarea situatiei juridice a cladirii respective.

Comisia de negociere de la nivel municipal va trebui sa medieze schimbul de terenuri intre proprietatea Politehnicii, in suprafata de 2336 mp din Parcul Rozelor (Splaiul Spiru Haret) si un teren al primariei, de aceeasi marime, pe care se afla si o parte din cladirea Facultatii de Electrotehnica si care este aferent parcarii din fata acestei facultati de pe bd. Vasile Parvan.
Daca se va realiza schimbul, vor fi unificate loturile care acum apartin primariei si sunt aferente parcarii si Facultatii de Electrotehnica, in suprafata totala de 2336 mp.

Schimbul ar permite delimitarea si clarificarea juridica a patrimoniului celor doua institutii, precum si al Horticulturii, societate a consiliului local. Totodata, s-ar oferi posibilitatea atat primariei, cat si universitatii de a realiza noi investitii in cele doua zone, noile achizitii intregind astfel patrimoniul fiecareia„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Consilierilor locali le va fi supus spre aprobare un proiect de hotarare in care este prevazuta aceasta negociere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. V'an gură spune:

    Din parcul Rozelor se pot ceda 2000 mp dar de pe str Paris nu se poate face schimb cu 500 mp pentru interesul timişorenilor!!