Noutati :

O piata din Timisoara va fi transformata in mini padure urbana pe 1300 mp. Nu trebuie udata mai mult de 2-3 ori pe vara si e o donatie pentru oras

16 martie, 2022 - 10:19 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
12

TIMISOARA. Vor fi saditi copaci pe un teren de 1300 mp intr-o piata din Timisoara. Este vorba de Piata Petru Maior aflata in zona Dorobantilor, care va fi transformata intr-o padure urbana miniaturala, dupa un concept dezvoltat de biologul japonez Alira Miyawaki.

Propark – Fundatia pentru Arii Protejate a venit cu aceasta propunere de amenajare de tip Tiny Forest in acel loc in care acum exista 7 arbori, 5 banci si 3 cosuri de gunoi, totul reprezentand o donatie catre oras.

CITESTE SI: Se cauta o firma care sa faca aplicatia si sa gestioneze noul sistem integrat de plata prin telefon a parcarilor din Timisoara. Din 1 aprilie, Timpark incepe sa incaseze noile tarife prin BIP, SMS ori card bancar

Speciile ce vor fi plantate sunt autohtone, cu crestere rapida si densitate mare. Lucrarile de amenajare se vor executa cu material forestier si floricol, adaptat climei, provenit din pepiniere si alte plantatii de arbusti decorativi cu valoare estetica si ecologic.

Datorita tehnicilor folosite la infiintarea ei, suprafata de padure se va dezvolta autonom. Singurele lucrari de intretinere necesare vor fi 2-3 udari pe timpul verii, care pot fi suplimentate pana la 10 udari in cazul unei veri secetoase, iar acestea vor fi asigurate de firma Rogera care presteaza pentru Primaria Timisoara intretinerea unora dintre spatiile verzi din oras.

Copacii reprezinta o sponsorizare a Propark Fundatia pentru Arii Protejate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Frumoasa initiativa, felicitari

  • La cat mai multe astfel de initiative.

 2. Astfel de initiative ar trebui sa aiba loc si pe alte terenuri virane din oras in loc sa se mai inghesuie cate o constructie.

 3. Felicitări! La cat mai multe inițiative de genul, preferabil plantările sa se facă din toamnă, astfel încât arborii să aibă o perioadă mai lungă de acomodare.

 4. Bravo, incepe sa-mi placa asemenea Initiative!

 5. Iar Rogera? at-i uitat cat au capusat Timisoara pe cand se numeau DRUFEC? 100% vor ceva la schimb

 6. Sigur că vor:bani

 7. Scopul e extraordinar. Problema e punerea in practica. Acolo au mai fost plantati de mai multe ori brazi ornamentali, pini si vreo 3 specii de foioase. 75% s-au uscat in sezonul urmator. Si sunt sigur ca nu au costat 50 lei bucata

  • sa-l intrebi pe robete cat au costat.

 8. padure de 30*40m. Urmeaza mini autostrada cu o banda de pamant pe sens.

 9. Bravo

 10. 1300mp?
  Este o gluma?