Noutati :

O noua tura de dezinsectie la Timisoara. Se vor imprastia substante impotriva tantarilor, si din avion, si de la sol

10 august, 2022 - 01:32 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primaria anunta o noua operatiune de combatere a tantarilor la Timisoara, in perioada 17 – 28 august.

CITESTE SI: Doar 25 de pastile de iod ridicate din farmacii, la Timisoara si in judet, pe baza de prescriptiei de la medicul de familie 

In intervalul 17 – 21 august interventiile vor fi facute cu ajutorul avionului utilitar, intre orele 06:00 – 10:00, respectiv 17:00 – 21:00. Din 22 pana in 28 august dezinsectia se va face si de la sol, noaptea, in intervalul orar 21:00 – 06:00.

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin, pentru combaterea tantarilor adulti, atat pentru activitatea de dezinsectie aeriana cat şi pentru activitatea de dezisectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare; Deration Pellet avand substanta avand substanşa activa Bromodialone şi Colbrom Pasta – substanta activa Bromadiolone pentru combaterea rozatoarelor Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii şi se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Personalul implicat in efectuarea lucrarilor este calificat și autorizat in conformitate cu legislatia in vigoare, fiind dotat cu echipament de protectie corespunzator.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mi as dori sa fie cu folos, în zona ronat nu s a putut sta afara din cauza țânțarilor toată vara decât cu soluții aplicate sau spirale fumigene. Nu prea a fost eficienta dezinsectia

  2. Deranjant

  3. Care tintari ba distrusilor?Ne stropiti ca pe cartofi cu chimicale.
    Incep sa ii cred pe cei din Arad care dupa ce a trecut avionul,in o saptamana tot cartierul era cu covid.
    Pregatiti-va cu arbidol cei ce veti fi stropiti…ca cifrele din pix trebuiesc justificate cu imbolnaviri reale.

  4. Nu mai stropiți in cursul zilei când persoane sunt pe strada