O noua tehnica folosita la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara pentru salvarea pacientilor cu COVID 19. Video

TIMISOARA. Medicii Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara folosesc, in cazul bolnavilor de COVID – 19, o noua tehnica pe care pana acum au utilizat-o in cazul celor diagnosticati cu bronhopneumopatie cronica obstructiva sau a altor boli pulmonare, inclusiv astm bronsic sau boli cardiace.

CITESTE SI: Copiii vor merge la scoala fara declaratie pe propria raspundere de la parinti. Anuntul ministrului Educatiei 

Practic, pacientilor cu COVID – 19 care au dificultati de respiratie li se monteaza un aparat de ventilatie non-invaziva. Cu ajutorul acestui dispozitiv, efortul respirator scade, iar pacientul respira mult mai usor. Ventilatia non-invaziva ajuta astfel pacientul sa primeasca mai mult aer in plamani, in timp ce inspira, de la un ventilator conectat printr-un tub la o masca ce acopera etans nasul si gura pacientului.

Beneficiul pe care-l aduce dispozitivul este foarte mare si asta pentru ca pacientii aflati la limita terapiei intensive reusesc dupa cateva zile sa respire mult mai bine si astfel putem evita mutarea lor in Sectia de Terapie Intensiva, evitam ventilarea mecanica sau chiar intubarea lor”, spune Ciprian Gindac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Timisoara.

Aparatul pentru respiratie este elementul intermediar intre masca simpla de oxigen si ventilatia mecanica. Spitalul de Boli Infectioase Timisoara beneficiaza de 20 de asemenea dispozitive care, in prezent, sunt utilizate, in cea mai mare parte, de pacientii COVID 19 cu forme usoare sau moderate care au dificultati de respiratie.

Practic, prin folosirea acestui aparat, incercam sa descongestionam Sectia de Terapie Intensiva. Sunt pacienti aflati la limita criticului, daca putem spune asa. Dupa cateva zile de folosire a acestui dispozitiv, pacientii pot sa revina la masca de oxigen si sa ramana in salon, fara a fi nevoie de transferul lor la ATI, care presupune, de cele mai multe ori, folosirea ventilatiei mecanice”, spune Ciprian Gindac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infectioase Timisoara.

In zonele rosii, Covid 19, ale spitalului, aparatul este folosit pentru cinci pacienti.

Marti, in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Boli Infectioase Timisoara sunt internati 12 pacienti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.