O noua sosea de 7 km va lega Aeroportul Timisoara de Autostrada Vestului. A fost semnat protocolul pentru construirea unui drum expres

TIMISOARA. A fost semnat protocolul de colaborare intre Consiliul Judetean Timis si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) pentru realizarea drumului de conectivitate A1 – Timisoara – Aeroport Traian Vuia.
Noul drum este cuprins ca proiect prioritar in Programul Operational pentru Transport si este urmeaza sa fie realizat la profil de drum expres, cu doua benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km.

CNAIR se va ocupa de asigurarea finantarii, iar Consiliul Judetean Timis va derula procedurile de achizitie pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum si de contractarea serviciilor de proiectare si a lucrarilor de executie.

Stim cat de importanta este problema traficului si am fost permanent preocupati de identificarea unor noi cai de acces care sa duca la o fluidizare mult – asteptata si la cresterea calitatii vietii in localitatile din jurul Timisoarei. Ne bucuram ca reusim in acest mod sa diversificam accesul si sa inlaturam presiunea rutiera de la Dumbravita.

In proiect este inclusa si o portiune din Centura Timisoarei, pentru facilitarea accesului atat la varianta ocolitoare cat si in localitatile periurbane apropiate. In mod cert, dezvoltarea acestui drum expres va conduce la cresterea atractivitatii judetului Timis pentru investitii si implicit pentru crearea de noi locuri de munca si cresterea dinamicii mediului de afaceri”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica.

Viitorul drum va avea sisteme inteligente de transport, precum cel de management al traficului, camere video, comunicare si informatii in timp real pentru utilizatori si administratorul infrastructurii, alaturi de sisteme de urgenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Daniel spune:

    Probabil se va bloca in faza de executie ca si alte proiecte gen centura, largirea la 4 benzi a drumului dinspre Dumbravita si autostrada la pachet cu iesirea spre Sanandrei.