Noutati :

O noua sesiune de informare pentru cei care vor sa inceapa o afacere, organizata de CCIA Timis

27 mai, 2018 - 12:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de coordonator de proiect si S.C. GAPA S.R.L., partener de proiect, organizeaza in data de 30 mai 2018, cu incepere de la ora 1200, la sediul Universitatii „Ioan Slavici” Timisoara din Str.prof.dr. Aurel Paunescu Podeanu, nr. 144 – Sala 209, prima sesiune de informare din cadrul Proiectului: SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale (POCU/82/3/7/ 105255)

Scopul evenimentului este informarea potentialului grup tinta si a publicului larg cu privire la oportunitatile antreprenoriale pe care le ofera regiunea de implementare, activitatile proiectului si conditiile de participare in cadrul acestuia.

Partenerii de proiect vor descrie intregul parcurs pe care o persoana il poate avea in cadrul activitatilor proiectului. Mai exact, dupa selectarea ca si grup tinta, se va proceda la explicarea caracteristicilor cursului de formare profesionala derulat in cadrul proiectului, modalitatea de organizare, desfasurare si selectare a planurilor de afaceri, caracteristicile si modalitatea de organizare a stagiilor de practica pentru persoanele selectate. Se va explica in detaliu sprijinul financiar si material de care vor beneficia planurile de afaceri selectate si concursul de planuri de afaceri ce urmeaza a fi organizat.

In plus, se va proceda la detalierea structurii sprijinului acordat intreprinderilor, a sprijinului care intra sub incidenta ajutorului de stat cat si a celorlalte tipuri de sprijin financiar.
Modalitatea de prezentare va fi una ancorata in etapele de asistenta, dupa cum urmeaza:
– Furnizarea serviciilor de mentorat pentru completarea cunostintelor castigatorilor concursului de planuri de afaceri;
– Infiintarea afacerilor selectate si sprijinirea operationalizarii acestora;
– Realizarea decontarilor aferente subventiilor care vizeaza subventiile acordate afacerilor sprijinite prin proiect;
– Monitorizarea afacerilor sprijinite.

Intregul proces informational vizeaza prezentarea inclusiv a duratelor de desfasurare a fiecarei etape ce face obiectul procesului de asistenta si a documentelor justificative necesare.

Prezentarea metodologiei de selectie a grupului tinta vizeaza calendarul de desfasurare a procesului de selectie, etapele si caracteristicile acestuia, structura dosarului de selectie.
in final, se vor prezenta sursele de informare care vizeaza activitatile si sprijinul furnizat prin intermediul proiectului.

Toate materialele utilizate pentru informarea publicului se regasesc pe pagina web a proiectului. Procesul de informare este transparent iar in situatia in care materialele de informare nu sunt indeajuns de clare sau exista nelamuriri, participantii vor putea contacta echipa de proiect pentru discutii individuale.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul principal al proiectului este stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratica pentru 44 de persoane in vederea dezvoltarii resursei umane, activitati de mentorat pentru 44 de persoane, crearea si sprijinirea in vederea dezvoltarii a 44 de noi afaceri in Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de munca. Cele 44 de afaceri vor fi finantate cu suma de 135.377,67 lei sau de 177.340,00 lei.

Proiectul se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban si au domiciliul in Regiunea Vest.
***
Informatii suplimentare la tel. 0745948414, e-mail: [email protected], Daiana BUZATU – manager de proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...