Noutati :

O noua sectiune din Marele Zid Chinezesc a fost descoperita!

5 martie, 2012 - 12:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0


Cercetatorii au descoperit portiuni noi din Marele Zid Chinezesc. Constructia cunoscuta sub numele de Zidul lui Genghis Khan, din desertul Gobi, Mongolia, este, de fapt, o sectiune a Zidului Chinezesc.

Descoperirea a fost facuta in provincia Ömnögovi, aflata la 40 de kilometri de granita Mongoliei cu China, de o echipa de cercetatori coordonata de William Lindesay.

In una dintre locatii, cercetatorii au descoperit ca zidul ajungea la inaltimea de 2,5 metri, fiind construit din pamant si ramuri ale unui arbust din desert, numit saksaul. Intr-o alta zona, la cca. 40 km departare, echipa a descoperit ca zidul urca si traverseaza peste un con vulcanic stravechi. Zidul este alcatuit din blocuri de bazalt, avand o inaltime de 1,5 m, potrivit www.descopera.ro.

Genghis Khan a fost un cuceritor, el nu ducea o politica de aparare. Se pare ca numele sau a fost atribuit constructiei in semn de onoare. Este probabil ca Zidul lui Genghis Khan din Ömnogovi sa fie o portiune a Marelui Zid chinezesc ridicata in timpul dinastiei Han, in jurul anului 115 i.Hr.„, a declarat William Lindesay.

In urma datarilor cu radiocarbon s-a constat ca unele parti din zid au fost refacute de-a lungul timpului. Dinastiile urmatoare, din jurul secolului al XII-lea, par sa fi refacut parti din zid, dupa cum indica ramurile de saksaul din componenta sa.

Marele Zid Chinezesc nu este o constructie unitara, ci un ansamblu de structuri, construite in diferite epoci, pe trasee diferite, si a caror intindere totala nu este cunoscuta cu precizie inca. Dupa parerea lui Lindesay, lungimea totala ar putea fi de peste 45.000 km.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...