O noua sansa pentru cuplurile care nu pot avea copii! La Timisoara s-a deschis cel mai modern Centru de Fertilizare in Vitro

Isi doresc nespus un copil, dar nu reusesc sa-l aiba. Este vorba de o multime de cupluri care sufera de infertilitate. O noua sansa le surade celor care vor sa devina parinti. In cadrul spitalului privat Athena din Timisoara a fost inaugurat astazi cel mai modern centru de Fertilizare in Vitro si Infertilitate din regiune. Echipa este formata din patru medici si patru biologi, atat din Romania, cat si din straintatate, specialisti cu o deosebita experienta, care are la baza un procent ridicat de cazuri finalizate cu succes. „Acest centru a fost organizat in conformitate cu cele mai pretentioase standarde europene. Suntem bucurosi ca putem da o speranta, intr-un procent de aproximativ 45% persoanelor care doresc un copil”, spune seful echipei de medici, prof. dr. Konstantinos Giatras. „Procedura costa mult mai putin ca in alte tari. Asteptam nu doar ca timisorenii sa nu mai plece in alte tari pentru fertilizare ci chiar sa vina strainii la noi. Deocamdata numarul celor de pe lista de asteptare ajunge la 128 solicitari”, a declarat prof. dr. Ioan Munteanu, autorul primei fertilizari in vitro din Romania si colaborator al clinicii Athena. Procedura dureaza aproximativ 20-30 de zile si costa intre 1.800 si 2.600 de euro. Comparativ cu Romania, in Ungaria fertilizarea ajunge la aproximativ 2.000 de euro, iar in Grecia intre 3.000 si 4.500 de euro. In privinta riscurilor, prof. Munteanu spune ca „in experienta mea nu am avut cazuri de insuccese sau de copii cu malformatii. Aparatura de ultima generatie ne ajuta sa detectam si sa solutionam aproape orice problema intalnita.” [nggallery id=107]

Isi doresc nespus un copil, dar nu reusesc sa-l aiba. Este vorba de o multime de cupluri care sufera de infertilitate. O noua sansa le surade celor care vor sa devina parinti. In cadrul spitalului privat Athena din Timisoara a fost inaugurat astazi cel mai modern centru de Fertilizare in Vitro si Infertilitate din regiune.

Echipa este formata din patru medici si patru biologi, atat din Romania, cat si din straintatate, specialisti cu o deosebita experienta, care are la baza un procent ridicat de cazuri finalizate cu succes.

„Acest centru a fost organizat in conformitate cu cele mai pretentioase standarde europene. Suntem bucurosi ca putem da o speranta, intr-un procent de aproximativ 45% persoanelor care doresc un copil”, spune seful echipei de medici, prof. dr. Konstantinos Giatras.
„Procedura costa mult mai putin ca in alte tari. Asteptam nu doar ca timisorenii sa nu mai plece in alte tari pentru fertilizare ci chiar sa vina strainii la noi. Deocamdata numarul celor de pe lista de asteptare ajunge la 128 solicitari”, a declarat prof. dr. Ioan Munteanu, autorul primei fertilizari in vitro din Romania si colaborator al clinicii Athena.

Procedura dureaza aproximativ 20-30 de zile si costa intre 1.800 si 2.600 de euro. Comparativ cu Romania, in Ungaria fertilizarea ajunge la aproximativ 2.000 de euro, iar in Grecia intre 3.000 si 4.500 de euro.

In privinta riscurilor, prof. Munteanu spune ca „in experienta mea nu am avut cazuri de insuccese sau de copii cu malformatii. Aparatura de ultima generatie ne ajuta sa detectam si sa solutionam aproape orice problema intalnita.”

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sunt incantata de infiintarea acestui centru deoarece in partea de vest a Romaniei nu mai functiona Laboratorul de Fertilizare de la Bega si eram obligati sa mergem peste hotare la unguri.Eu sunt pe lista de asteptare a 110 familie si cred ca voi tine in brate un bebelus.Am o mare speranta in acest Spital, si succes pe viitor . Va rog sa ma tineti la curent cu tot ceea ce se intampla acolo.
    Cu stima Liliana