O noua premiera la CCIAT: Eveniment B2B on-line Romania-Israel dedicat sectorului medical

TIMISOARA. In data de 14 decembrie 2021, CCIA Timis, in parteneriat cu Ambasada Statului Israel la Bucuresti si Misiunea Economica si Comerciala in Romania, au organizat, in premiera, un eveniment B2B on-line Romania-Israel in domeniul medical.

Din partea romana, au participat 10 directori ai unor cunoscute si apreciate spitale si clinici medicale private din Timisoara si judetul Timis care s-au intalnit „virtual” cu 16 companii israeliene din domeniul medical.

Intre tarile noastre exista un nivel inalt in ceea ce priveste cooperarea economica. In Romania sunt inregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian, iar in judetul Timis, in prezent, activeaza 57 firme cu asociati din Israel, cu un aport la capitalul social subscris de 669 mii Euro.

In Israel sunt cateva domenii cu un foarte mare potential de cooperare: agricultura, sanatatea, managementul apei, cibernetica, energia, smart cities – domenii in care cu siguranta vom putea identifica oportunitati de cooperare viabile.

Am inceput cu sectorul medical, considerandu-l ca cel mai important in actuala conjunctura si tinand cont de realizarile de exceptie ale specialistilor israelieni in acest domeniu„, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIAT.

Temele abordate au vizat solutii medicale de ultima ora oferite de sectorul medical din Israel di oportunitati de colaborare bilaterale cu companii din judetul Timis.

Am certitudinea ca acest eveniment va dinamiza relatiile de afaceri dintre tarile noastre. Anul viitor vom continua impreuna organizarea evenimentelor B2B sectoriale, o misiune economica timiseană in Israel cat si Ziua Israel la Timisoara – eveniment ce va cuprinde intalniri de afaceri, vizite la firme, o mini expozitie si o seara culturala – actiuni la care va invitam sa va alaturati„, a adaugat Florica Chirita.

Din partea romana au participat 10 directori de spitale si clinici private din Timisoara si jud. Timis, iar din partea israeliana au fost prezente 16 companii din sectorul medical, evenimentul totalizand 26 de participanti.

Evenimentul s-a nascut in urma vizitei la CCIAT, in data de 18 noiembrie, a E.S. Dl. David SARANGA, Ambasadorul Statului Israel in Romania si a d-nei Bareket Knafo, sefa Misiunii Economice si Comerciale israeliene in Romania, cand a fost convenita agenda comuna de lucru pentru sfarsitul acestui an si pentru anul viitor, care va cuprinde organizarea de evenimente B2B sectoriale, o misiune economica timiseana in Israel si Ziua Israel la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.