O noua prelevare de organe la Judetean. Rinichii si ficatul unei paciente in moarte cerebrala salveaza trei vieti

A 8-a prelevare de organe din acest an, are loc in aceasta dupa-amiaza la Spitalul Judetean Timisoara.

Doua echipe de specialisti din Bucuresti si Cluj vor fi prezente la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) unde vor opera timp de aproximativ patru ore.

Pacienta in varsta de 60 de ani a fost internata aseara in urma unui accident vascular cerebral si a intrat in moarte cerebrala in aceasta dimineata.

“Pentru ca pentru femeie nu se mai putea face nimic, familia si-a dat acordul pentru prelevarea ficatului si rinichilor” spune asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant SCJUT.

Rinichii prelevati vor salva doua vieti si vor fi preluati de medicii din Cluj, iar ficatul va fi dus la Bucuresti.

In 2010 la SCJUT au fost facute 15 prelevari de organe. 14 persoane care se aflau pe listele de asteptare au primit o noua sansa la viata in urma prelevarii rinichilor, alte 7 au beneficiat de cate un ficat si alte 2 persoane au primit cate o inima in urma transplanturilor efectuate la Institutul din Targu-Mures.

Foto: Dariana Dragos

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...