Noutati :

O noua operatiune de dezinsectie la Timisoara. Orele la care se vor imprastia substante impotriva tantarilor

17 septembrie, 2020 - 12:37 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
1

TIMISOARA. O noua operatiune de dezinsectie se va desfasura la Timisoara, intre 18 si 30 septembrie, anunta primaria.

CITESTE SI: Cei care aveau proprietati pe traseul Centurii Sud de la Timisoara, mai aproape sa isi primeasca banii. Comisia de exproprieri s-a reunit la Primarie 

Se va stropi la sol cu substante impotriva insectelor de catre firma care se ocupa de combaterea tantarilor si rozatoarelor vreme de 4 ani in oras.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, anunta reprezentantii primariei. De asemenea, se va stropi cu Vectobag WG, avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor.

Tratamentele se vor face noaptea, intre orele 21.00 si 5.00, atunci cand circulatia este redusa si insectele sunt active.

Timisorenii sunt avertizati sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutiile.

Crescatorii de albine sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Pentru ca tratamementele sa aiba o eficienta ridicata, timisorenii sunt rugati, la randul lor, sa asigure curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

Daca ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O mizerie de dezinsectie … cum este posibil ca dupa 2 zile de ultimele dezinsectii , tantarii , mustele, tigrii pacii-platanului sa fie in parcuri si in toate zonele pe unde asa zisele firme trec cu ”avioanele” lor … o rusine pe bani publici, o rusine pentru banii bagati in campanii electorale , pomanagi indiferent de culoarea politica!!!