O noua operatiune de dezinsectie, la Timisoara. Ce substante vor fi folosite impotriva tantarilor si mustelor

TIMISOARA. Primaria anunta o noua operatiune de combatere a tantarilor la Timisoara, in perioada 10-16 mai.

Pe timpul noptii, intre orele 21.00 si 5.00, se vor imprastia la sol substante impotriva insectelor de catre firma care se ocupa de combaterea tantarilor si rozatoarelor pe 4 ani in oras. De asemenea, se va face si dezinsectia aeriana, intre orele 6.00-10.00 si 17.00-21.00. Toate procedurile se vor efectua cu substante autorizate.

Se va folosi Cymima Plus, avand substanta activa Cipermetrin, avizata de Comisia Nationala pentru produse Biocide din Ministerul Sanatatii, dar si Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor si Agrorat Pellet, avand substanta activa Brodifacoum, pentru combaterea rozatoarelor, anunta reprezentantii primariei.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...