Noutati :

O noua meserie, in Romania. Guvernul schimba legea pentru a putea angaja auditori de siguranta rutiera

9 aprilie, 2016 - 10:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Legislatia privind gestionarea sigurantei pe infrastructura rutiera va fi modificata, pentru a putea forma auditori de siguranta rutiera, meserie ceruta de legislatia europeana.

Odata cu modificarea legii, orice politist rutier care are cel putin 10 ani vechime poate deveni auditor de siguranta rutiera. Insa, aceasta nu este singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca cei care vor sa devina auditori.

Potrivit noii legi, vor putea deveni auditori cei care au studii superioare si masterat in constructii de drumuri sau ingineria transporturilor rutiere, cu o experienta de cel putin 3 ani, dar si orice politist rutier care are grad de ofiter si o experienta de minim 10 ani in sistematizarea traficului rutier.

Calitatea de auditor de siguranta rutiera va putea fi obtinuta de persoanele care indeplinesc aceste conditii, insa numai dupa absolvirea unui curs de formare si promovarea examenului de certificare on aceatsa meserie.

Auditorul de siguranta rutiera se ocupa de inspectiile de siguranta ale drumurilor nationale si autostrazilor. De asemenea, de acest audit depinde si construcţia drumurilor noi, care trebuie sa respecte standardele de siguranta.

Detalii aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...