Noutati :

O noua licitatie pentru Muzeul National al Revolutiei de la Timisoara, dupa ce prima a fost anulata, Ministerul Culturii cauta o firma pentru proiectarea de 1 milion si jumatate de euro

5 iunie, 2021 - 08:57 AM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Dupa ce 4 oferte au fost respinse si prima licitatie anulata, acum Ministerul Culturii cauta din nou o firma care sa proiecteze viitorul Muzeu National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989, ce va fi amenajat la Timisoara, si sa asigure asistenta tehnica pe parcursul executiei lucrarilor.

CITESTE SI: Va inota 12 ore fara oprire in Bega, la Timisoara. Pentru un nou record mondial, Avram Iancu se antreneaza duminica intre doua poduri din zona centrala 

Prima licitatie a fost lansata in ianuarie la o valoare estimata a contractului de 6.067.287 lei fara TVA. Acum, ministerul pune la bataie 6.129.088 lei fara TVA, adica aproximativ 1,5 milioane euro cu TVA.

Lucrarile ar trebui sa dureze 2 ani si jumatate, iar data limita pana la care firmele interesate isi pot depune ofertele este 15 iulie.

Cele 2 componente ale contractului sunt: a) Proiectare, cu urmatoarele faze: – Elaborare studiu de fezabilitate (SF), inclusiv elaborarea tuturor documentatiilor pentru Planul Urbanistic Zonal si PUZ propriu-zis, precum si obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor pentru acesta. In cadrul SF se vor elabora: Studii pentru definirea experientei muzeale (proiectare si specificatii tehnice), conceptia muzeala si continutul stiintific, expertiza tehnica pentru structura si instalatii, studiul geotehnic si ridicarea topografica, auditul energetic, studiul istoric – arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitatile, elaborare S.F., inclusiv întocmirea Devizului General); – Elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Executiei Lucrarilor) si documentatii pentru obtinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Executie), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialitatile: structura, arhitectura, instalatii, inclusiv Plan SSM; – Elaborare proiect post-executie, respectiv documentatie de tip „as built”; – Certificat de performanta energetica a cladirii. b) Asistenta tehnica din partea proiectantului„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Va reamintim, in noiembrie anul trecut, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunta la Timisoara ca 15 milioane de euro vor fi ceruti Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989. Acesta urmeaza sa fie amenajat in Garnizoana din Piata Libertatii, la Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...