Noutati :

O noua investitie marca Aquatim, in Timis! Ce lucrare importanta a fost finalizata?

7 ianuarie, 2016 - 02:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. O noua statie de tratare a apei, in Timis. Reprezentantii companiei de apa si canal au finalizat una dintre cele mai importante lucrari din judet, astfel ca de acum, la Sannicolau Mare, functioneaza o noua statie de tratare a apei potabile.

Tratarea apei potabile se va face in mai multe etape. Prima dintre ele este captarea apei din subteran prin noua foraje, urmata de aerarea, preoxidarea, filtrarea, tratarea namolului si dezinfectia finala. Apa va fi pastrata intr-un rezervor cu o capacitate de 2000 de metri cubi si unul de 500 de metri cubi, iar functionarea statiei se va face prin tehnologii moderne, cu echipamente comandate de la distanta.

statie de trate a apei sannicolau aquatim (2)

Potrivit reprezentantilor Aqutim, aceasta nu este singura investitie din zona de nord a judetului. Pe raza localitatii Sannicolau Mare urmeaza sa se si extinda reteaua de distributie a apei.

„Aceasta investitie va fi completata, in curand, cu cea de extindere si reabilitare a retelei de distributie a apei insumand circa 24 km, care face parte din acelasi proiect – Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, transmit reprezentantii Aquatim.

statie de trate a apei sannicolau aquatim (3)

Investitia in statia de tratare a apei din Sannicolau Mare s-a ridicat la peste 5 milioane de lei, fara TVA si a fost realizata din Fondul de Cerziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial Mediu. Statia este proiectata sa functioneze cu un debit maxim de 153 de metri cubi pe ora, pentru a deservi localitatea Sannicolau Mare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...