O noua incercare. S-a reluat licitatia pentru cumpararea a 44 de autobuze electrice pentru Timisoara, cu 30 de milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ce prima a fost anulata, licitatia pentru cumpararea de autobuze electrice care sa circule prin Timisoara a fost reluata.

CITESTE SI: Lucrari in toate punctele cheie ale viitoarei sosele de centura sud de la Timisoara. Ce operatiune a fost complet finalizata pe santier. Foto 

Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei a relansat licitatia la finalul careia, la Timisoara, ar urma sa ajunga nu mai putin de 44 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, dar si 15 de statii de incarcare rapida si 44 de statii de incarcare lenta.

„Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minim 86 de călători transportaţi în picioare. Conform caietului de scarcini, garanția funcționării autobuzelor electrice: minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare. Garanția se referă la autobuzul electric în ansamblu și la toate componentele acestuia (altele decât cele enunţate la pct. 12.1 Considerații generale privind garanția).
Autobuzele electrie ofertate vor avea o autonomie de minim 84 km în condițiile în care funcționează sistemul de încălzire sau climatizare la capacitatea maximă de utilizare a instalației de răcire/încălzire și cu încărcare maximă de persoane”, se arata in anuntul postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Valoarea estimata a autobuzelor electrice se ridica la 145.000.000 lei, adica aproximativ 30 de milioane de euro.

Termenul limita pana la care pot fi depuse ofertele este data de 15 decembrie, ora 15.00.

Va reamintim, prima licitatie pentru achizitionarea a 44 de autobuze electrice pentru Timisoara a fost lansata in februarie 2019, insa a fost anulata, din cauza unor probleme de ordin tehnic. Atunci, la licitatie au participat 3 ofertanti, care insa au depus documente neconforme cu caietul de sarcini.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...