Noutati :

O noua editie a Concursului National de Dramaturgie, la Timisoara. Calendarul competitiei

21 martie, 2021 - 06:17 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Teatrul National Timisoara da startul unei noi editii a Concursului de Dramaturgie, o competitie pe care o gazduieste inca din 2005.

CITESTE SI: Start la inscrieri in invatamantul primar. Mai putine clase pregatitoare in Timisoara si in judet, comparativ cu anul trecut 

Tema Concursului National de Dramaturgie 2021 este SOLIDARITATE, un concept extrem de vast pe care speram ca autorii sa il exploateze din toate perspectivele.

Juriul CND 2021 este format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea (presedintele juriului), criticul de teatru Calin Ciobotari (membru) si Codruta Popov, consultant artistic (membru).

Criterii de evaluare:
originalitatea subiectului
coerenta situatiilor scenice
adresabilitatea textului

Formatul CND2021:
Etapa I – transmiterea propunerilor: concurentii transmit textul dramatic inscris in concurs;
Etapa a II-a – selectia: juriul analizeaza individual textele transmise si selecteaza in intalnire comuna cele 4 texte finaliste
Etapa a III-a – anuntarea textelor finaliste: secretarul CND deschide plicurile continand datele de contact ale autorilor si face anuntul privind textele finaliste;
Etapa a IV–a – ateliere de dramaturgie: textele selectionate sunt adaptate ca scenarii de spectacol de 4 echipe formate, fiecare, din autor, actori si regizor;
Etapa a V-a – spectacole-lectura: cele 4 piese, in forma finala, sunt prezentate in spectacole-lectura;
Etapa a VI-a – desemnarea textului castigator: in urma vizionarii celor 4 spectacole-lectura, juriul desemneaza textul castigator;
Etapa a VII-a – finalizarea concursului: montarea piesei castigatoare la Teatrul National din Timisoara; publicarea in volum a celor 4 texte finaliste, in forma adaptata pentru scena, rezultata din lucrul in cadrul atelierelor de dramaturgie.

Calendarul CND2021:
Etapa I: 22.03 – 20.05.2021
Etapa a II-a: 21.05 – 29.06.2021
Etapa a III-a: 30.06.2021
Etapa a IV—a: (in cadrul FEST-FDR 2021)
Etapa a V-a: (in cadrul FEST-FDR 2021)
Etapa a VI-a: (in cadrul FEST-FDR 2021)
Etapa a VII-a: octombrie – noiembrie 2021

Modalitatea de inscriere in concurs:
Propunerile se trimit in plic, pe adresa: Teatrul Naţional, Str. Maraşeşti nr. 2, 300086 Timişoara, Romania. Pe acest plic nu se noteaza numele expeditorului.
Plicul va contine:
– textul dramatic (cu diacritice), in format print sau digital (stick sau dvd);
– alt plic, de dimensiuni mai mici, sigilat, pe care este notat titlul textului propus. in interiorul acestuia se vor afla numele si datele de contact ale autorului.

Conditii de participare:
Concursul se adreseaza dramaturgilor de limba romana, debutanti sau consacrati, din Romania sau din diaspora.
Textele facute publice anterior inceperii concursului (montate, publicate, inregistrate audio etc.) si inscrise in concurs ca proiecte vor fi respinse, inclusiv propunerile inscrise in concurs sub pseudonim.
inscrierile care contin coordonatele autorilor altfel decat este prevazut in conditiile de regulament, vor fi descalificate.
Propunerile transmise nu sunt returnabile.

Rezultate:
Premiul CND este in valoare de 2.000 de lei – drepturi de autor pentru crearea si reprezentarea pe scena sau on-line a unui spectacol pe textul castigator. Producator: Teatrul National din Timisoara.
Toate cele 4 texte finaliste vor fi publicate in volum.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...