Noutati :

O noua colaborare internationala. Universitatea Politehnica Timisoara, parteneriat cu Universitatea Ioannina din Grecia

19 noiembrie, 2018 - 01:01 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara a incheiat un nou acord international de colaborare, de aceasta data cu Universitatea Ioannina, Grecia. in ultima perioada, institutia elena de invatamant superior a inglobat mai multe facultati cu profil tehnic si ingineresc, iar solicitarea de cooperare cu UPT vine ca urmare a prestigiului de care se bucura Politehnica timisoreana pe plan regional, precum si a recunoasterii internationale a unor cadre didactice, care deruleaza proiecte de cercetare stiintifica la cel mai inalt nivel.

Acordul de cooperare, semnat la data de 15 noiembrie 2018 de rectorul Universitatii Ioannina, prof.univ.dr.ing. Triantafyllos Almpanis, si de rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Serban, stabileste cadrul general de colaborare pe linie educationala si de cercetare stiintifica, avand in vedere ca in ambele universitati componenta inginereasca este majoritara.

Cooperarea va extinsa la nivelul facultatilor si vizeaza schimburi de studenti si cadre didactice, atat in cadrul Erasmus+, cat si prin acorduri bilaterale, schimburi de informatii academice, realizarea in comun a unor proiecte de cercetare, participari la conferinte si simpozioane organizate in cele doua institutii. Acordul mai vizeaza posibilitatea echivalarii standardelor educationale, a diplomelor si calificarilor, dar si promovarea reciproca a ofertelor de studii de licenta, masterat si doctorat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...