Opinia Timisoarei

O noua biserica se ridica la Timisoara. Piatra de temelie, adusa de la Muntele Sinai, pusa de Mitropolitul Banatului

TIMISOARA. Zestrea lacaselor de cult din Timisoara se imbogateste cu o noua biserica ortodoxa. Aceasta se va inalta in parohia Blascovici, iar piatra de temelie a fost pusa de IPS Ioan Mitropolitul Banatului.

CITESTE SI: Peisagistii anuleaza in instanta Strategia de Spatii Verzi pentru Timisoara a administratiei Fritz 

De cativa ani, credinciosii parohiei se roaga intr-o biserica de lemn care, cu timpul, a devenit neincapatoare. De aceea, preotul paroh si Consiliul parohial au decis sa edifice o biserica noua. Aceasta va purta hramurile Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si Sfantului Mare Mucenic Gheorghe.

La slujba de sfintire au participat credinciosii parohiei, parintele Timotei Anisorac, consilier eparhial, P. On protopop Zaharia Peres, preotul paroh George Giurgiu, preotul co-slujitor Gheorghe Mosnegutu, preotii parohiei invecinate Ronat si alti preoti invitati.

Chiriarhul a sfintit apa si untdelemnul, apoi au fost citite de preotii parohiei si de ceilalti preoti slujitori indatinatele rugaciuni in cele patru laturi ale bisericii. Dupa acest moment liturgic special, au fost asezate hrisovul si placa inscriptionata cu datele specifice acestui moment binecuvantat, impreuna cu o piatra adusa de la Muntele Sinai.

La sfarsitul slujbei, Mitropolitul Ioan a vorbit despre rolul Bisericii in urcusul nostru duhovnicesc si despre datoria enoriasilor de a sprijini constructia noii biserici parohiale, pentru ca, ctitorii sunt pomeniti mereu la toate slujbele ce se vor oficia in acest sfant lacas. Inaltpreasfintia Sa a invocat ajutorul si binecuvantarea Domnului Iisus Hristos, Capul Bisericii, pentru ridicarea bisericii cu hramurile „Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil si Sf. M. Mc. Gheorghe”, transmit reprezentantii Mitropoliei Banatului.

Parohia Timişoara – Blaşcovici, din cadrul Protopopiatului Timişoara I, a fost infiinţata la data de 1 decembrie 2009 şi cuprinde 920 de familii, cu aproximativ 2.021 de credinciosi. La 14 decembrie 2011, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, a oficiat slujba de sfintire a locului viitoarei biserici a parohiei, ce va purta hramurile „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de biruinta” şi „Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Exit mobile version