Noutati :

O multime de terenuri gratuite pentru tineri care vor sa-si ridice o casa se pregatesc intr-o comuna de langa Timisoara

24 noiembrie, 2018 - 11:24 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Migratia timisorenilor catre comunele periurbane este in continua crestere. Oamenii cauta un teren pe care sa-si inalte o casa si sa se bucure de liniste impreuna cu familia.

CITESTE SIGata, asteptarea a luat sfarsit, dar n-avem niciun motiv de bucurie. Decizia judecatorilor in privinta contestatiei la licitatia pentru Centura de Sud la Timisoara 

Este si cazul comunei Ghiroda, spre care s-au indreptat multi timisoreni. Neoficial, comuna numara aproximativ 10.000 de suflete, insa numarul real al locuitorilor este mult mai mare. Pe de alta parte, pentru a incuraja tinerii sa vina spre comuna lor, autoritatile locale ofera, de anul viitor, terenuri gratuite pentru tineri, in baza Legii 15/2003.

„S-a reglementat situatia juridica a terenurilor care vor face parte din PUZ-ul pentru tineri. Pana in luna ianuarie va fi introdus pe ordinea de zi a uneia dintre şedintele Consiliului Local Ghiroda si regulamentul pentru atribuirea acestor parcele. La ora aceasta se lucreaza la acest PUZ şi se estimeaza ca in luna februarie va fi finalizat, pentru ca in luna martie sa inceapa procedura de atribuire a unui numar de aproximativ 120-150 de parcele, in zona de dupa pod din Ghiroda”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionut Stanusoiu, primarul comunei Ghiroda.

Dupa ce vor fi reglementate prin Hotarare de Consiliu Local si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii care isi doresc o parcela, la Primaria Ghiroda vor putea fi depuse cererile pentru atribuirea unui astfel de teren.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa faca coada la intrarea in oras si la plecarea spre casa (vezi cum este deja la unele iesiri) pentru ca locurile de munca-pana seva putea lucra de acasa- sunt in Timisoara.