Noutati :

O multime de strazi si locuri de parcare amenajate. Un alt cartier din Timisoara intra in modernizare

24 ianuarie, 2018 - 09:54 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dupa interventiile anuntate pentru sudul orasului in 2018, o alta zona din Timisoara ar putea intra in reabilitare.

CITESTE SIGestul nebunesc si apelul disperat la 112 care au mobilizat medici, pompieri si politisti la casa unei familii din Timis 

Zece strazi sunt cuprinse in arealul pe care Primaria isi doreste sa il modenizeze in Timisoara. Zona Blascovici este cea care ar urma sa aiba parte de o schimbare la fata, iar municipalitatea a stabilit si strazile ce vor avea parte de cosmetizare.

E timpul sa punem la punct si strazile si chiar spatiile virane existente in zona. Zona propusa pentru amenajari este delimitata de Strada Dunarea, Barzava, Calea Bogdanestilor, si cuprinde strazile Stefan Nadasan, Eugen Todoran, Amzei, Corina Irineu, profesor Alexandru Cisman, Academician Aurel Bargazan, Bachus, Taborului, Semicerc si Vidin… Se vor face amenajari de carosabil, trotuare, zone verzi, locuri de parcare si piste de biciclete peste tot unde spatiul permite„, a declarat primarul Nicolae Robu.\

Pentru acest proiect au fost depuse deja ofertele, insa trebuie sa se astepte si perioada de contestatii pana sa se anunte un castigator.

Termenul este de 120 de zile, valoare estimata la 264.000 de lei fara TVA. Pana la termenul limita de primire a ofertelor au fost postate 5 oferte. Astazi s-au transmis comunicarile privind rezultatul procedurii si se intra in perioada de depunere a contestatiilor„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: O incantare. Scene fabuloase surprinse intr-o padure din Banat, la intalnirea cerbilor. Video

Strazile din zona Blascovici propuse in proiectul de modernizare nu sunt de lungimi mari. Taborului este cea mai lunga, cu 672 de metri, iar aici s-a mai intervenit de doua ori pentru asfaltare, in 2012 si in 2013, dar nici atunci nu a fost turnat asfalt pe toata lungimea strazii. In prima faza au fost asfaltati 156 de metri, iar in a doua, 261.


Dintre celelalte strazi, doar pe 3 dintre ele s-a mai facut asfaltare, Corina Irineu, profesor Alexandru Cisman si Semicerc. Prima dintre ele a fost singura asfaltata complet, in urma cu 5 ani.
Cea mai mica strada dintre cele ce vor fi modernizate, este Vidin, care are doar 242,30 de metri.

Si doua dintre strazile care delimiteaza acest areal au mai avut parte de interventii in ultimii ani, insa de mica anvergura. Pe strada Barzava, cu o lungime de 963,4 metri, a fost reabilitat trotuarul pe doar 20 de metri in 2013, iar pe Calea Bogdanestilor s-a lucrat tot la trotuar, pe doar 362 de metri, si tot in 2013. Pe strada Dunarea nu au fost facute lucrari in ultimii ani.

sursa foto: google street viewInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...