‘O luna fara vinovati’. Protest anemic in centru, la Timisoara, la o luna de la violentele din 10 august

TIMISOARA. Timisorenii au iesit din nou in centrul orasului, pentru a protesta fata de faptul ca nimeni nu a fost gasit vinovat pentru violentele de la protestul diasporei, ce a avut loc in 10 august, la Bucuresti.

Adunarea s-a dat pe Facebook, iar cateva sute de oameni si-au anuntat prezenta in Piata Victoriei. Cu toate acestea, doar cateva zeci de oameni au mers in centrul orasului.

„A trecut o luna de zile de la protestul de la Bucuresti in care au fost gazati zeci de mii de oameni. Un mort si alte zeci de oameni care se resimt si astazi. In ciuda violentei nejustificate, autoritatile nu au gasit niciun vinovat pentru agresiunea jandarmeriei impotriva poporului roman. A fost semnalul actualului regim autoritar ca va face tot ceea ce e nevoie pentru a-si mentine puterea oligarhica si corupta. Protestati alaturi de noi impotriva gastii de infractori si a regimului de izolare la care suntem supusi. In spiritul non violent care ne-a caracterizat si pana acum, va invitam sa va exprimati puterea de cetatean si sa transmiteti vointa noastra de-a nu ceda” este mesajul pe care initiatorii protestului l-au transmis.

Cei care s-au strans in centrul Timisoarei au purtat in maini steaguri tricolore si cateva pancarte si au strigat lozinci impotriva Guvernului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Popcorn spune:

    La câțiva ani de la revoluție l-am întâlnit pe Domnul Ticu Dumitrescu pe Corso. Ținea o pungă de popcorn în mână, avea privirea rătăcită în ceața neputinței. Atunci mi-am dat seama că era prea târziu, șansa de a avea o țară liberă eliberatâ de hoți și netoți a fost definitiv pierdută.
    Ironia sorții face ca o mulțime de nostalgici după comunism votează un grup politruc mafiot a carei ideologie nu are nimic în comun cu vremea comuniștilor. Mafia de azi fura doar pentru ea, sarmanii se multumesc cu mici pomeni si votează ca fraierii niște parveniți fără scrupule.

  2. Anonim spune:

    Fiecare in democratie are dreptul sa voteze cu cine vrea si sa aiba o opinie indiferent ca la convine sau nu unora . Vorbim de comunism dar nu suntem capabili sa intelegem ca altul are o alta opinie si daca o are este catalogat imediat in comunist . Aici este problema nu ne-am vindecat de comunism si este greu sa trecem la democratie .