O intreaga clinica din Spitalul Judetean din Timisoara, modernizata din DONATII. FOTO!

TIMISOARA. Dupa mai bine de 15 ani, una dintre clinicile Spitalului Judetean din Timisoara si-a schimbat infatisarea. Gratie unor donatii primite din partea mai multor firme, dar si a celor de la Rotary, Clinica de Ortopedie II a unitatii medicale a reusit sa schimbe mai multe lucruri in fiecare salon.

Banii donati pentru cumpararea saltelelor sunt cei stransi in dupa Cursa Ratustelor, din aceasta vara de la Timisoara. Au fost cumparate nu doar saltele pentru Clinica de Ortopedie II, ci si invelitoare de pat, lenjerii si perne. De asemenea, din partea unui hotel din Timisoara, reprezentantii clinicii au primit televizoare pentru fiecare salon.

„Donatiile din aceasta perioada pentru Clinica II Ortopedie au constat in schimbarea cazarmamentului. Saltelele au fost vechi, imbibate de acele secretii care apar dupa interventiile chirurgicale. Noi am facut intotdeauna referate pentru a primi bani ca sa schimbam aceste saltele, insa finantare binenteles ca nu a existat. Asa ca am luat problema in mana si am cerut sprijin societatii civile. Foarte multi oameni au vrut sa ne ajute. Primii au fost cei de la Rotaract si Rotary, care au donat fondurile adunate la Cursa Ratustelor. A doua donatie extrem de importanta pentru a deveni un spital de cinci stele, asa cum se doreste, este asigurarea conditiilor de relaxare a pacientilor. In acest sens, cineva drag noua, patronul unui hotel din Timisoara, ne-a donat cate un rand de televizoare pentru fiecare salon”, a spus medicul Jenel Patrascu, seful Clinicii II Ortopedie din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara.

Cu toate acestea, in Spitalul Judetean mai sunt multe lucruri de facut. Iar una dintre nevoile cu care se confrunta Clinica II de Ortopedie este cea a mobilierului.

„Urmatorul pas ar fi mobilierul. De aceea, facem apel, pe aceasta cale, daca exista posibilitati de donatii de paturi, nu trebuie sa fie neaparat noi, dar sa fie acreditate in Comunitatea Europeana, ne-ar ajuta foarte mult. Si paturile sunt vechi de circa 20 de ani, au fost aduse odata cu construirea spitalului, deja sunt stricate, trebuie reparate sau schimbate. La fel si noptierele”, a mai spus seful Clinicii II de Ortopedie, Jenel Patrascu.

Valoarea totala a donatiilor catre Clinica II Ortopedie se ridica la apriximativ 10.000 de euro. Insa aceasta nu au fost  singurul cadou pe care spitalul le-a primit anul acesta. O firma a facut gratuit curatenie in mai multe spatii administrative din Spitalul Judetean, iar sectiile de Neurologie si Obstetrica-Ginecologie au primit si ele bani din partea mai multor firme.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.